Infofinanciar > Lumea la zi > Coreea de Sud îl convoacă pe ambasadorul rus cu privire la relațiile cu Coreea de Nord
Lumea la zi

Coreea de Sud îl convoacă pe ambasadorul rus cu privire la relațiile cu Coreea de Nord

Rusia coreea de sud (sursă foto: apa.az)
Sursă foto: arhivă

Ministerul de Externe al Coreei de Sud a declarat la convocat pe ambasadorul rus în semn de protest față de un pact între Rusia și Coreea de Nord. Acordul a fost semnat la Pyongyang în această săptămână.

Prim-vice-ministrul de externe Kim Hong-kyun i-a transmis poziția Seulului. Privind pactul și cooperarea militară dintre Rusia și Coreea de Nord lui Georgy Zinoviev. Cel mai înalt emisar rus la Seul, a declarat ministerul de externe de la Seul.

Kim i-a spus lui Zinoviev că sprijinul militar al Rusiei pentru Coreea de Nord dăunează securității Coreei de Sud. Și va avea în mod inevitabil un „impact negativ” asupra relațiilor dintre Seul și Moscova. De asemenea, el a îndemnat Rusia să „acționeze în mod responsabil”, potrivit ministerului.

Încercările de intimidare a Rusiei sunt inacceptabile, a declarat Zinoviev, citat de Ambasada Rusiei la Seul.
„Ambasadorul a declarat că relațiile dintre Rusia și Coreea de Nord nu vizează o țară terță”, a precizat ambasada într-o postare pe X. 

Ministrul de externe al Coreei de Sud, Cho Tae-yul, și secretarul de stat american Antony Blinken au condamnat tratatul. Fiind o amenințare serioasă la adresa păcii și stabilității regionale, a declarat vineri ministrul de externe de la Seul.

Blinken a declarat că Statele Unite sprijină răspunsurile Coreei de Sud la amenințările la adresa securității. În cadrul pactului, Moscova și Pyongyang au declarat că fiecare țară va oferi asistență militară imediată dacă oricare dintre ele se confruntă cu o agresiune armată.
Cho a spus că orice cooperare pentru a ajuta la întărirea capacităților militare ale Coreei de Nord este o încălcare clară a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU, potrivit declarației, potrivit reuters.