Infofinanciar > Lumea la zi > Coreea de Nord transferă transmisia TV. S-a renunțat la satelitul chinezesc în favoarea celui rusesc
Lumea la zi

Coreea de Nord transferă transmisia TV. S-a renunțat la satelitul chinezesc în favoarea celui rusesc

Coreea de Nord transferă transmisia TV. S-a renunțat la satelitul chinezesc în favoarea celui rusesc
Sursă foto: arhivă

Coreea de Nord a transferat transmisia emisiunilor televiziunii de stat de la un satelit chinezesc la un satelit rusesc. Acțiune declarată, luni, de Ministerul Unificării din Coreea de Sud. Făcând din monitorizarea acestor emisiuni o provocare pentru agențiile guvernamentale și mass-media din Sud.

Semnalele Televiziunii Centrale Coreene din Coreea de Nord au fost transmise de un satelit rusesc, Express 103, începând cu 29 iunie, în locul satelitului ChinaSat 12, a declarat un furnizor sudcoreean de servicii de satelit.

Schimbarea satelitului urmează vizitei președintelui rus Vladimir Putin în Coreea de Nord în luna iunie. În timpul căreia s-a întâlnit cu liderul nord-coreean Kim Jong Un. Și a semnat un tratat de aprofundare a cooperării în toate domeniile. Inclusiv un angajament de apărare reciprocă.

Deși rămâne posibilă vizionarea online a televiziunii nord-coreene, calitatea poate fi întârziată sau de slabă calitate. Agențiile guvernamentale și massmedia sudcoreene monitorizează massmedia de stat nordcoreene ca fiind o sursă limitată de informații din interiorul statului izolat, în ciuda conținutului său foarte politizat și coregrafiat.

Coreea de Nord a încetat mai utilizeze un satelit chinezesc existent și a început transmită emisiuni prin intermediul unui satelit rusesc, iar recepția emisiunilor prin satelit este restricționată în unele zone din partea noastră, a declarat un oficial al Ministerului Unificării, adăugând ministerul caută rezolve problema tehnică.

Entitățile autorizate din Sud trebuie să aibă acces la serviciul de satelit pentru a urmări emisiunile nord-coreene. Iar publicului larg îi este interzis accesul la mass-media din Nord, potrivit reuters.