Infofinanciar > Info > Coreea de Sud vrea să vândă mai multe arme României! Consolidarea apărării naționale
Info

Coreea de Sud vrea să vândă mai multe arme României! Consolidarea apărării naționale

arme nucleare (sursă foto: The New Yorker)
sursa foto: arhiva companiei

Ministrul Apărării din Coreea de Sud, Shin Won-sik, a afirmat că va depune eforturi pentru a obține comenzi din România pentru tancuri, vehicule blindate și sisteme de apărare aeriană. România a decis deja să achiziționeze obuziere autopropulsate K-9, potrivit presei coreene citate de Rador.

Shin Won-sik, recent întors dintr-o vizită în România și Polonia, a declarat reporterilor că va sprijini companiile sud-coreene să pătrundă pe piața românească de apărare.

Coreea de Sud vrea să vândă mai multe arme României

România este în proces de modernizare a armatei. Recent, a achiziționat tancuri în valoare de aproximativ 8 miliarde de dolari, vehicule blindate de 3,2 miliarde de dolari și sisteme de apărare antiaeriană de 2,1 miliarde de dolari.

„România a decis deja să obțină obuzele K-9 și (autoritățile) se gândeau să cumpere ce mai era necesar de la țările NATO. În această călătorie, le-am arătat că putem satisface acest necesar mai bine decât pot alții”, a spus el.

„Le-am spus că putem livra mai repede, plus alte lucruri asupra cărora avem un avantaj. Partea română a răspuns că va lua decizia „cât mai corect posibil”.

Ministrul Apărării din Coreea de Sud a subliniat importanța unei colaborări strânse între Coreea de Sud și membrii NATO la viitorul summit NATO din iulie.

„NATO a susținut politicile noastre privind Coreea de Nord și sunt sigur că ne putem baza pe alianță ca fiind un partener de încredere care să ne sprijine în cazul în care va apărea vreo instabilitate gravă de securitate care să ne afecteze țara”, a spus el, potrivit Profit.

În timpul vizitei sale în România, partea română a decis să achiziționeze obuziere K-9 și vehicule de transport militar. Acestea includ vehicule de aprovizionare cu muniție K-10 și vehicule de recunoaștere. Valoarea totală a acestor achiziții este estimată la 920 de milioane de dolari, conform Ministerului Apărării de la Seul.

România trimite arme în Ucraina

Recent, România a decis că va trimite un sistem de apărare antiaeriană Patriot în Ucraina.  România deține două sisteme Patriot operaționale, cel de-al doilea fiind recepționat săptămâna trecută. În schimb, România solicită aliaților, în special SUA, un „sistem similar sau echivalent”. CSAT a discutat despre trimiterea sistemului Patriot în Ucraina.  Ministerul Apărării a prezentat o analiză detaliată privind operaționalizarea celor patru sisteme Patriot. Membrii Consiliului au decis să doneze un sistem Patriot Ucrainei.