Infofinanciar > Lumea la zi > Coreea de Sud reacționează! Întâlnirea dintre Kim și Putin nu le-a sunat a bine
Lumea la zi

Coreea de Sud reacționează! Întâlnirea dintre Kim și Putin nu le-a sunat a bine

putin kim jong un (sursă foto: Euronews)
sursă foto: arhiva companiei

Coreea de Nord și Rusia au convenit să-și ofere asistență militară imediată în cazul în care oricare dintre ele se confruntă cu o agresiune armată. Aceste informații au fost transmise prin intermediul unui text integral al unui pact istoric publicat joi, 20 iunie, de către autoritățile de la Pyongyang după o vizită a președintelui rus Vladimir Putin.

Coreea de Sud a reacționat prin convocarea unei reuniuni de urgență a consiliului său de securitate națională. Oficialii din Sud au declarat că va lua în considerare trimiterea de arme în Ucraina. Lucru pe care îl exclusese anterior.

La câteva ore după plecarea lui Putin în Vietnam, mass-media de stat din Coreea de Nord a publicat „Tratatul privind parteneriatul strategic cuprinzător”. Acesta ar avea drept scop, de fapt, să reînvie un acord de apărare reciprocă defunct din anii 1960.

Acordul, pe care Putin și liderul nord-coreean Kim Jong Un l-au semnat miercuri și care include, de asemenea, cooperarea în domeniul energiei nucleare, al explorării spațiale, al securității alimentare și energetice, este una dintre cele mai importante acțiuni de profil ale Moscovei în Asia din ultimii ani, transmite Reuters.