Infofinanciar > Lumea la zi > Coreea de Nord ar alimenta Rusia cu arme! Se nasc noi controverse
Lumea la zi

Coreea de Nord ar alimenta Rusia cu arme! Se nasc noi controverse

coreea de nord rusia (sursă foto: Newsweek)
sursă foto: Newsweek

Vin noi vești din partea Coreei de Nord. Din nou, se alimentează îngrijorările asupra discuției cum că Kim Jong Un l-ar ajuta pe Vladimir Putin cu arme pentru războiul cu Ucraina. Vineri, 29 decembrie, ministrul apărării sud-coreean, Shin Won-sik, a venit cu noi declarații despre numărul de containere transferate de Coreea de Nord către Rusia.

Se crede că prin aceste containere se transportă artilerie şi alte tipuri de echipamente militare. Ulterior, acestea vor fi folosite de către armata rusă pe frontul din Ucraina. Oficialul de la Seul a amintit prin intermediul unei conferințe de presă despre cantitatea de armament ce posibil a fost transportată către Rusia prin intermediul transportului naval. Potrivit spuselui acestuia, până în luna octombrie a acestui an, ar fi ajuns în Rusia până la 2.000 de astfel de containere.

„Dacă transformi (5.000 de containere) în muniţie de 122 de milimetri, înseamnă mai mult de 400.000 de cartuşe (de artilerie), iar dacă o faci cu muniţia de 152 de milimetri, depăşeşte două milioane de unităţi”, a specificat Shin, citează observatornews.ro.