Infofinanciar > Educație financiară > Când apare copilul, toate cheltuielile familiei trebuie bine calculate
Educație financiară

Când apare copilul, toate cheltuielile familiei trebuie bine calculate

familie cuplu copil cheltuieli (sursă foto: The Atlantic)
sursă foto: arhiva companiei

În momentul în care într-un cuplu apare un copil, atunci cei doi trebuie să se gândească serios la modul în care să-și gestioneze banii. Adrian Negrescu, analist economic, vine cu explicații și sfaturi în cadrul unui interviu acordat la Aleph News. 

Acesta spune faptul că nu nu puține sunt cuplurile cu copii care aleg ca finanțele să fie împărțite. De asemenea, independența financiară reprezintă de această dată un concept insuflat oamenilor de la copilărie până la vârsta adultă.

„Vreau control asupra banilor mei sau asupra propriei mele independențe și nu vreau să fiu nevoit să negociez sau să cer lucrurile pe care le vreau” spun 6 din 10 oameni. Când vorbim despre cupluri, lucrurile se schimbă, iar dacă mai apare și un copil, pare că un consilier de cuplu și unul financiar vin la pachet cu asta.

„În primul rând, cu sinceritate legate de venituri și cheltuieli. Trebuie să își expună nevoile și dorințele, să calculeze cheltuielile și să pună banii la comun. Poate, atunci când ești într-un cuplu, nu e nevoie să ai un cont la comun, dar trebuie să existe anumite discuții legate de obligațiile financiare. Rate, copii, cheltuieli”, a declarat Adrian Negrescu, analist economic, pentru Aleph News.

„Foarte mult, pentru că totul ține de încredere. Dacă ea nu există, poate duce la anumite discuții. Fiecare are așteptări și dorințe diferite iar aici totul ține de comunicarea între parteneri”, a adăugat acesta.