Infofinanciar > Info > Contract în valoare de 328 milioane de euro! Cum va ajuta armata României
Info

Contract în valoare de 328 milioane de euro! Cum va ajuta armata României

Salariile militarilor români de la mic la mare
sursă foto: arhiva companiei

România a semnat un contract în valoare de 328 milioane de euro. Contractul a fost semnat cu compania germană Rheinmetall. Suma acordată va ajuta la revizuirea sistemelor de artilerie de apărare aeriană ale țării.

Prin intermediul acestui contract, Rheinmetall va livra patru sisteme pentru România. Două sisteme vor urma să fie livrate în următorii doi ani, iar alte două în termen de trei ani.

De asemenea, compania va oferi instruire și alte servicii armatei și vor fi livrate și piese de schimb pentru vehiculele militare. Rheinmetall a transmis faptul că este prima comandă majoră din România. Această comandă va consolida capacitățile defensive ale UE și NATO pe flancul estic al Europei.

Sistemele comandate vor include un sistem de control al focului numit Oerlikon Skymaster TLCN, un radar de urmărire X-Band Tactical Acquisition Radar 3D (X-TAR3D), șase tunuri de 35 mm numite GDF009 TREO Oerlikon Twin Guns, două camioane pentru a transporta sistemul de control al focului și radarul de urmărire, potrivit Economedia.ro