Infofinanciar > Info > Se vor construi două stadioane noi. Cât costă noile arene
Info

Se vor construi două stadioane noi. Cât costă noile arene

Teren de fotbal Sursa foto dreamstime.com
sursă foto: arhiva companiei
Ministerul Dezvoltării a anunțat, marţi 28 noiembrie, că a avizat indicatorii tehnico-economici pentru construirea a două stadioane noi. Noile arene: arena multifuncţională Dinamo Bucureşti și stadionul de 30.000 de locuri în Timişoara.
Arena multifuncţională Dinamo Bucureşti va găzdui meciuri de fotbal şi rugby. Valoarea avizată pentru această arenă este de 854,5 milioane de lei. Stadionul cu 30.000 de locuri de la Timişoara are un preț apropiat de cel al arenei din Capitală.
„Stadionul Dinamo, cu o valoare avizată de 854,5 milioane de lei, va fi destinat meciurilor de fotbal și celor de rugby și va avea 25.059 de locuri în tribune, două parcări, spații de cazare cu 80 de locuri, un spațiu expozițional, un amfiteatru pentru 200 de persoane, o sală de mese cu 160 de locuri, spații de antrenament ce vor deservi o parte dintre disciplinele sportive care intră în obiectul de activitate al CS Dinamo București, precum și un centru de recuperare pentru sportivi.
Stadionul din Timișoara are o valoare avizată de 836,9 milioane de lei, va dispune de 30.000 de locuri în tribune și va putea găzdui și alte tipuri de evenimente, non sportive, de tipul spectacolelor sau concertelor”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Dezvoltării, scrie DailyBusiness.ro