Infofinanciar > Info > Conjurația imbecililor! Oamenii lui George Simion și ai Dianei Șoșoaca s-au încăierat pentru Piața Victoriei
Info

Conjurația imbecililor! Oamenii lui George Simion și ai Dianei Șoșoaca s-au încăierat pentru Piața Victoriei

Diana Șoșoacă George Simion evz.ro
FOTO:evz.ro

Scene desprinse parcă din filmele tragi-comice, s-au desfășurat în Piața Victoriei, cu ocazia protestului organizat de liderul AUR, George Simion și Diana Șoșoacă. Suporterii celor doi politicieni s-au luat la încăierare după ce demnitarii și-au disputat supremația asupra scenei improvizate.

Se pare că susținătorii lui Simion au fost mai ”activi ” și, și-au asumat dificila sarcină de a o înlătura pe senatoarea guralivă de pe scenă, moment în care politicianul din Iași a solicitat ajutor din partea jandarmilor. ”Avem nevoie de jandarmi! Ajutor! Ajutor” a strigat Șoșoacă, dar nu înainte de a-l acuza pe deputatul Antonio Andrusceac că ar fi lovit o femeie. După care, suporterii celor două personaje au încins o adevărată miuță politică, s-au îmbrâncit mai ceva ca la promoțiile pentru vreo tigaie.

Cei doi lideri ”de galerie” Eugen Simion și Diana Șoșoacă

Îi putem numi suporteri fără a avea niciun pic de remușcare lingvistică, dat fiind faptul că atmosfera era mai degrabă specifică deby-urilor din fotbal, în detrimentul unui protest pașnic cu implicații politice.

Conflictul s-a consumat la evenimentul organizat de AUR în centrul Capitalei. Fanii lui Simion s-au adunat mai întâi în Piața Universității după care s-au îndreptat spre Piața Victoriei, unde au avut marea surpriză să constate că scena era confiscată de fostul senator AUR, Diana Șoșoacă.

De aici și până la o mascaradă de ”toată frumusețea” n-a fost decât un pas. Sistemul auditiv al locatarilor, care conviețuisc în proximitatea Palatului Victoria, s-a delectat cu ”blajina voce” a politicianului rubesian Șoșoacă Diana” E o mizerie făcută de Simion. Și-a adus oamenii lui și boxele lui și ne impune să nu mai vorbim la microfon. Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine! Rușine!”. La auzul unor asemenea vorbe ”dulci și pătimașe”, mai deunăzi coleg al senatoarei, George Simion i-a retezat dintr-o bucată microfonul lui Șoșoacă, potrivit digi24.ro

Cu toate că ne place să credem că ai noștri aleși au ceva mai multă materie cenușie decât noi, plebeii, pare-se că ambii politicieni au izbutit să reducă această cutumă la scrierea lui John Kennedy Toole, a cărei titlu, pe cât de amuzant pare pentru unii, pe atât de valabil este pentru momentul care s-a consumat în Piața Victoriei și anume ”Conjurația Imbecililor”.

Dacă facem un exercițiu de ”imagine”, pardon de imaginație, constatăm – cu stupoare pentru unii, fără pentru alții –  că acest titlu ar putea fi cu ușurință folosit în locul titulaturii de Palatul Parlamentului, căci Casa Poporului nu mai este demult, nici nu cred că a fost vreodată. Cum ar suna oare, jurnalele de știri; ”astăzi conjurația idioților a adoptat o inițiativă legislativă care…”.

”Conjurația imbecililor” un scenariu mănușă pentru scandalul din Piața Victoriei

În fine, fărâmă de respect care mi-a mai rămas pentru principalul for legislativ, care, până la urmă nu este populat doar cu idioți, mă determină să mă îmi focusez atenția, din nou, asupra personajelor principale aflate în fața Palatului Victoria, Simion și senatoarea Șoșoacă. Stau și mă întreb retoric și ușor amuzat, oare îl putem asemui pe liderul AUR cu personajul principal Ignatius J. Reilly din cartea menționată,  ”Conjurația Idioților”? Pesemne că da, ba chiar fără probleme. Desigur că ne trebuie un argument! Nimic mai simplu!

Personajul nostru imaginar, Reilly, este asemănat cu un pierde vară, știm cu toții ce înseamnă pierde vară! Însă, n-ar fi corect să-i dăm demnitarului nostru nationalist aceeași titulatură. Nu e treaba mea să aflu cu ce și-a ocupat timpul până la vârsta de 36 de ani, George Simion, nici nu mă interesează.

Ei bine, în accepțiunea proprie, l-aș cataloga pe Simion drept un soi de ”pierde vară politic”! Si iată cum se ridica tribuna de suporteri ai prea-fericitului patriot și lansează acuze de subiectivism bazat de diferența de ideologie. Lasând la o parte ingerințele politice ale fiecăruia, căci obiectivismul este sinonim cu Ioana D”Arc, vă invit din nou la un alt exercițiu de imaginație care necesită ceva mai mult timp de gândire. Mandatele parlamentarilor au ajuns cam pe la jumate, mă întreb, au izbutit demnitarii AUR să obțină ceva pentru România, în afară de proteste, sau accentuarea confictelor veșnice dintre bătrâni-tineri, Biserică și Stat etc. Eu zic că nu! Realitatea politică o confirmă.

Dacă toată lumea se pricepe la ridicarea problemelor, cine mai găsește soluția

Conumatorii de politică pe pâine, în imaginea unor scriiori precum David Hume definesc situația amintită adineaori, în termeni neaași autohtoni, un soi de ”criză a soluției”. Pe scurt, zice scoțianul în ”Eseuri Morale și Politice”, ”toată lumea se pricepe să găsească probleme”, puțin sunt însă furnizorii de soluție. ”Polologhia” de adineaori este valabilă și pentru Diana Șoșoacă, căci prea mari soluții n-am văzut să propună nici senatoarea de Iași. S-a înscris într-un nou partid! Acum intervine adevărata provocare, doamnă de la Iași, Șoșoacă, cărui personaj din ”Conjurația Idioților” o asemuim? Să fie secretara septuagenară care încearcă să se pensioneze? Nu chiar, cu toate că adoua parte a afirmației este veridică, dacă luăm în considerare viitorul politic al obscurului partid în care s-a înscris.

În încercarea de a identifica numele partidului în cauză, a început Google să urle la mine că l-am supus unui efort mult prea mare, într-un final, după multe certuri cu motorul de căutare am aflat că partidul se cheamă S.O.S România. Toate bune și frumoase dar totuși cu cine seamănă Șoșoacă din ”Cojurația Iioților”? Să nu-mi spuneți că aduce cu dansatoarea la bară că nu este frumos, ba chiar misoginistic aș putea spune. Sunt de părere că Diana Șoșoacă ,este pentru Simion, ceea ce este Myrna Minkoff pentru Ignatius J. Reilly, adică o dragoste de neînțeles care transcende normalitatea sentimentală și se transformă într-o iubire care tinde spre granițele urii, căci platonică nu mai poate fi după evenimentele din Piața Victoriei.