Infofinanciar > Info > Congresul profesiei contabile din România, ediția a XXIV-a! Evoluție sau Revoluție?
Info

Congresul profesiei contabile din România, ediția a XXIV-a! Evoluție sau Revoluție?

Congresul profesiei contabile CECCAR
sursă foto: CECCAR

Distrugerea creativă și tsunamiul digital din economie aduc schimbări fundamentale și provocări importante la nivelul mediului de afaceri, remodelează profesiile. Profesioniștii contabili sunt, cu siguranță, parte a soluției acestor probleme. Ne aflăm într-o perioadă a schimbărilor drastice, iar #futurereadyprofessionals sunt cei care moștenesc viitorul.

În acest context, momentul pentru schimbare este, fără dubii, prezentul. Întrebarea este următoarea: Evoluție sau Revoluție? Aceasta este întrebarea principală la care echipa de la CECCAR (Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România) vor căuta răspunsuri. Alături de experții instituției se află specialiștii de la nivel național și internațional.

Congresul profesiei contabile

#FutureReadyProfessionals – Evoluție sau Revoluție?, aceasta este acum tema celei de-a XXIV-a ediții a Congresului profesiei contabile. Evenimentul va avea loc la București, în perioada 3-4 octombrie. Congresul se va ține în contextul împlinirii a 100 de ani de la primul astfel de eveniment al profesiei contabile din România. Acesta din umră a fost organizat de către organismul profesional la București, în perioada 27-28 mai 1923.

Cel mai important eveniment de contabilitate, fiscalitate și business din România se va ține la Palatul Parlamentului de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR). Acesta va reuni, alături de elita financiar-contabilă de la nivel mondial, reprezentanți ai instituțiilor și autorităților de reglementare. Li se vor alătura și experți în domeniul mediului de afaceri, ai mediului academic și specialiști din domenii conexe.

Într-o eră în care pregătirea pentru viitor reprezintă un factor-cheie al succesului, Congresul aduce în prim-plan nevoia de a înțelege și de a accepta schimbarea. Cu acest prilej vor fi dezbătute direcții strategice esențiale în ceea ce privește viitorul profesiei contabile. Totul în îndeplinirea obiectivelor unei economii globale sustenabile.

La cea de-a XXIV-a ediție

Într-o lume în continuă schimbare, în care inovațiile tehnologice și transformările economice redefinesc regulile jocului. Astfel, profesioniștii din domeniu sunt acum nevoiți să privească cu încredere și deschidere către viitor. Evoluție sau Revoluție? Această întrebare, cu răspunsuri multiple și perspective variate.

Această întrebare devine punctul de pornire pentru discuțiile, dezbaterile și ideile din cadrul celor trei paneluri. Acestea vor fi, după cum urmează: o nouă paradigmă de creare a valorii; Fiscalitatea, adaptată pentru transformarea digitală; Contabilitatea criminalistică pentru o mai bună guvernanță.

Despre CECCAR

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România este unul dintre cele mai mari organisme profesionale europene din domeniul financiar-contabil. Cu o istorie ce a început să se scrie acum mai bine de o sută de ani, CECCAR reprezintă și gestionează profesia contabilă din România.

Organismul este, totodată, unul dintre cei mai importanți furnizori de formare profesională în domeniul financiar-contabil din țara noastră. Echipa de la CECCAR ajută la dezvoltarea permanentă atât de programe de educație inițială, pentru cei care se pregătesc să devină experți contabili și contabili autorizați, precum și programe de dezvoltare profesională continuă pentru membrii săi, experți contabili și contabili autorizați.

CECCAR, singurul organism profesional care oferă șansa obținerii calificărilor de expert contabil și contabil autorizat, are peste 35.000 de membri și colaborează permanent cu instituțiile și autoritățile de reglementare pentru dezvoltarea profesiei contabile, în interes public.