Infofinanciar > Lumea la zi > Congresul Partidului Popularilor Europeni va avea loc saptamana asta, la București
Lumea la zi

Congresul Partidului Popularilor Europeni va avea loc saptamana asta, la București

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene (sursă foto: PressOne)
Foto: Facebook.com

Congresul Partidului Popularilor Europeni, care va avea loc săptămâna astala București. Aici se va transmite un mesaj clar privind susținerea României în privința aderării la spațiul Schengen, afirmă eurodeputatul Siegfried Mureșan.

El a declarat, la o întâlnire cu jurnaliștii români, că poziția Austriei de a refuza primirea țării noastre în spațiul de liberă circulație și cu frontierele terestre rămâne nejustificată, în condițiile în care România a îndeplinit criteriile de aderare.

Siegfried Mureșan: ”Eu cred că schimbare poziției Austriei se va face după aderarea noastră la spațiul Schengen cu frontiera aeriană și maritimă. Atunci, inclusiv polițiștii de frontieră austrieci care vor veni să evalueze situația vor vedea că România nu este sursă a migrației spre Austria. Nici măcar zonă de tranzit. Persoanele care merg și solicită azil, unele ilegal în Austria, nu au trecut, nu trec și nu vor trece prin aeroporturile din România.

La Congresul Popularilor Europeni se va da un vot pentru susținerea Ursulei von der Leyen într-un nou mandat în fruntea Comisiei Europene.