Infofinanciar > Info > Concediu prelungit pentru funcționari. Câte zile libere o să aibă în luna mai
Info

Concediu prelungit pentru funcționari. Câte zile libere o să aibă în luna mai

Concediu prelungit pentru funcționari
Sursa foto: Arhiva companiei

Majoritatea funcționarilor publici vor beneficia de o perioadă de pauză de 6 zile între 1 mai și 6 mai 2024. În timpul căreia vor avea liber cu ocazia Zilei Muncii și a Paștelui.

Întrucât Ziua Muncii, care cade pe 1 mai, și Vinerea Mare sunt deja recunoscute ca zile libere pentru funcționarii publici conform Codului Muncii. În acest an, Vinerea Mare coincizează cu data de 3 mai, iar Învierea cu data de 5 mai, Guvernul a decis să declare și ziua de 2 mai drept zi liberă pentru funcționarii publici.

Astfel, angajații din sectorul public se regăsesc din nou printre cei privilegiați din România. Beneficiază de perioade de vacanță prelungite.Potrivit datelor oficiale furnizate de INS, românii cheltuiesc peste o treime din venituri pe alimente.

În plus, în anul 2024 se va înregistra încă o mini-vacanță în luna august. Data de 16 august este vineri, imediat după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (Sfânta Maria), care este joi. Cu cele două zile libere înainte de weekend, funcționarii publici vor beneficia de o mini-vacanță de 4 zile, conform realitatea.net.