Infofinanciar > Lumea la zi > Compania Google, amendată cu 164.000 de dolari. Pentru ce a fost sancționată
Lumea la zi

Compania Google, amendată cu 164.000 de dolari. Pentru ce a fost sancționată

Google, Sursă foto: Playtech
Sursa foto: arhiva companiei

Google a fost amendat marți, 14 noiembrie, cu 15 milioane de ruble (164.000 de dolari). Motivul a fost refuzul repetat de a stoca datele utilizatorilor ruși pe serverele din Rusia. Acesta este anunțul unui tribunal din Moscova.

Rusia s-a confruntat în mod repetat cu companiile străine de tehnologie în ceea ce privește conținutul, cenzura, datele și reprezentarea locală. Asta într-o dispută mocnită care s-a intensificat după ce Moscova și-a trimis forțele armate în Ucraina în februarie 2022.

Subsidiara rusă a Google a fost supusă presiunilor în Rusia pentru că nu a reușit să șteargă conținutul considerat ilegal de Moscova. Și pentru că a restricționat accesul la unele mijloace de comunicare rusești pe YouTube.

Unitatea din Rusia a gigantului tehnologic a intrat în faliment în vara anului 2022. Asta după ce autoritățile i-au confiscat contul bancar, ceea ce a făcut imposibilă plata personalului și a furnizorilor.

Cu toate acestea, deși Kremlinul a interzis unele platforme, inclusiv Twitter și Facebook, nu a blocat accesul la serviciile Google. Motorul de căutare și platforma YouTube, ambele gratuite, au continuat să funcționeze, informează reuters.com