Infofinanciar > Info > Cât câștigăm din comasarea alegerilor. Ministrul Finanțelor a făcut calculele
Info

Cât câștigăm din comasarea alegerilor. Ministrul Finanțelor a făcut calculele

Ministrul MIPE, Marcel Boloș
Sursa foto: Arhiva companiei

Potrivit ministrului Finanţelor, Marcel Boloş, comasarea alegerilor aduce României economii de două miliarde de lei. Comasarea alegerilor asigură economii de două miliarde de lei la buget, aproape 50% din suma alocată.

„În bugetul de stat am avut bugetat 3,8 miliarde de lei, aproape 4 miliarde de lei. Deci, comasarea aduce într-adevăr această economie la buget (două miliarde de lei n.r.). Oricum, în perioada aceasta în care ne uităm la orice leu pe care îl cheltuim, orice tip de economie care apare, inclusiv cea de natură bugetară şi cum este aceasta cu comasarea alegerilor, este binevenită”, a declarat ministrul Finanțelor.

Marcel Boloș a vorbit și despre dificultăţile întâmpinate de contribuabili cu spaţiul privat virtual (SPV). Ministrul a promis că va veni cu soluţii pentru a fi evitate astfel de situaţii.

„Sigur, avem greutăţile noastre cu spaţiul privat virtual. Ne mai ia lumea la rost, fiindcă sunt anumite întreruperi în mentenanţă şi în funcţionare. Dau dureri de cap şi-mi cer scuze. Le mulţumesc că fac eforturi pentru a înţelege situaţia în care suntem. Și le promit în acelaşi timp că într-o perioadă rezonabilă de timp vom veni cu o soluţie pentru a nu mai trece prin astfel de situaţii”, a mai precizat ministrul Finanţelor, citat de Agerpres.