Info

Comasarea alegerilor din 2024, variantă imorală pentru Cătălin Drulă! Ce a declarat președintele USR

catalin drula sursa foto - USR.ro
sursa foto: USR.ro

Marți, Cătălin Drulă, care se află la conducerea Uniunii Salvați România a făcut câteva precizări cu vedere la varianta comasării alegerilor din anul 2024. Președintele USR nu îmbrățișează deloc această variantă, ci dimpotrivă, o consideră ,,imorală”. Cu toate acestea, susține că partidul pe care îl are sub administrație este gata ,,pentru orice scenariu”.

,,Este o variantă imorală. Ea este făcută pur şi simplu dintr-un calcul politic, care şi acela se va dovedi greşit. Noi suntem pregătiţi pentru 2024, în oricare variantă. Pot să încerce să le comaseze, să le pună în cap, să dea buletinele în ordine greşită, orice… Noi suntem pregătiţi, pentru că România este nemulţumită de PSD şi de PNL. De asta sunt disperaţi, de asta se ceartă în fiecare zi şi încearcă să îşi paseze vina”, a transmis Cătălin Drulă, în cadrul unei conferințe de presă ce e avut loc la sediul USR.

Mai mult decât atât, președintele USR a transmis că un singur tip de alegeri trebuie să fie dedicat unui singur ciclu electoral. Conform acestuia, nu se pot lua în calcul discuții din mai multe arii. ,,E normal ca un ciclu electoral să fie dedicat unui tip de alegeri. Nu putem să vorbim în acelaşi timp despre stradă, apă, canal şi despre problemele care ţin de preşedintele României sau de Guvern”, a completat Cătălin Drulă, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Varianta buletinelor de vot suplimentare

Președintele USR a precizat că suplimentarea buletinelor de vot existente acum, ar putea reprezenta un factor al confuziei pentru români. La momentul actual, la alegerile locale sunt prevăzute patru buletine de vot.

„Deja sunt patru buletine de vot în alegerile locale – pentru preşedinte de consiliu judeţean, primar şi cele două consilii, local şi judeţean. Să mai suplimentezi cu încă nişte buletine de vot, încercând să ameţeşti oamenii, cumva… e o jignire. Ca multe lucruri pe care le face această guvernare, cred că o să îi ameţească pe oameni, dându-le şase buletine. (…) E în sine un act de laşitate şi ticăloşie politică, pentru că, dacă ai asumarea acţiunii tale politice, te prezinţi corect în faţa oamenilor. (…) Noi suntem pregătiţi pentru orice scenariu şi optimişti. Suntem optimişti bazat pe această muncă pe care o facem, pe sinceritatea acţiunii noastre politice. Suntem un partid care are un crez, nu un partid a cărui singură menire de a exista, ca la PSD şi PNL, este de a promova specialii”, a spus liderul USR.

Liberalii susțin comasarea alegerilor locale

Nu mai departe de zilele trecute, Virgil Guran, vicepreședinte PNL, a transmis că în coaliția de guvernare se poate lua în calcul comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, care vor avea loc în anul 2024.

„Este cam greu, dacă nu le comasăm, ținând cont că alegerile pentru locale, parlamentare și prezidențiale trebuie să aibă loc începând chipurile din 28 septembrie, deci octombrie, noiembrie, decembrie, 3 rânduri de alegeri, iar la prezidențiale să fie și două tururi. Argumentul este clar că ar fi în primul rând de dată și de a putea să organizăm aceste alegeri în 3 luni. Există într-o oarecare măsură și în coaliție această discuție, dar este adevărat că nu s-a ajuns la o concluzie comună. Se va ajunge”, a transmis Virgil Guran, potrivit Digi24.