Infofinanciar > Info > Cod galben de viiturii! 14 județe din țară sunt în pericol de inundații
Info

Cod galben de viiturii! 14 județe din țară sunt în pericol de inundații

inundatii (sursă foto: playtech.ro)
sursa foto arhiva companiei

Hidrologii au decis să prelungească și să extindă avertizarea de Cod galben pentru viituri, care este valabilă pentru sectoarele de râuri din 14 județe până joi noaptea.

Se prognozează scurgeri semnificative pe versanți, torenți și pâraie, cu viituri rapide pe râurile mici, iar există posibilitatea producerii unor inundații locale, mai ales pe râurile din județele Dâmbovița, Prahova și Buzău.

Conform Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), având în vedere condițiile hidrometeorologice actuale și prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, specialiștii au decis să prelungească avertizarea de Cod galben emisă marți.

Astfel, începând de miercuri la ora 12:00 și până joi la ora 9:00, există riscul de viituri pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu (județul Maramureș), Someșul Mare (județul Bistrița-Năsăud), Bistra (județul Caraș-Severin) și Olt (județele: Sibiu, Vâlcea și Argeș). De asemenea, de miercuri la ora 12:00 și până joi la ora 24:00, avertizarea de Cod galben va viza și anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Olt (județele: Harghita, Covasna, Brașov și Sibiu), Argeș, Dâmbovița (județele: Argeș și Dâmbovița), Ialomița (județele: Dâmbovița, Prahova și Ilfov), Prahova (județele: Prahova și Ialomița), Buzău (județele: Brașov, Covasna, Buzău și Prahova), Râmnicu Sărat (județele: Buzău și Vrancea) și Putna (județul Vrancea), potrivit Digi24.