Infofinanciar > Info > Cod galben de caniculă! Sunt vizate 14 județele ale țării, inclusiv Capitala
Info

Cod galben de caniculă! Sunt vizate 14 județele ale țării, inclusiv Capitala

vremea caniculă furtuni (sursă foto: stirileprotv.ro)
Sursa foto: Arhiva companiei

Meteorologii au emis un Cod galben de caniculă ce vizează 14 județe ale țării, inclusiv Capitala. În plus, de marți dimineață, până miercuri dimineața este emis și un Cod galben de ploi și vijelii.

„În cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea continentală şi sudul Moldovei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă şi disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi în general de 35…37 de grade. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală”, transmit meteorologii.

Codul galben de ploi și vijelii va fi valabil în intervalul 2 iulie, ora 10:00 – 3 iulie, ora 10:00.

„În sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei şi Moldovei, local în Maramureş, precum şi la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h). Dar și vijelii, grindină şi descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…40 l/mp şi pe arii restrânse de peste 50 l/mp”, transmite ANM, potrivit Știrilor PROTV.