Infofinanciar > Info > Președintele CNPP oferă explicații: De unde pot ridica pensionarii deciziile de recalculare
Info

Președintele CNPP oferă explicații: De unde pot ridica pensionarii deciziile de recalculare

Daniel baciu
Sursa foto: Arhiva companiei

Potrivit anunțului făcut de Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), pensionarii vor primi acasă plicurile cu decizia de recalculare a pensiei. Șeful CNPP a explicat însă cum pot proceda seniorii care nu sunt acasă la venirea poștașului.

Daniel Baciu, președintele CNPP, a anunțat că decizia de recalculare a pensiei va fi trimisă în plic. Acestea vor fi înmânate de către lucrătorii Poștei Române fiecărui pensionar.

Potrivit șefului CNPP, pentru realizarea acestui proces mai este nevoie de emiterea unui act normativ. Ulterior, plicurile vor fi tipărite și expediate prin Poșta Română, cu confirmare de primire. Daniel Baciu a explicat că este vorba de aproximativ cinci milioane de plicuri, conform digi24.

Pentru a primi decizia, pensionarii trebuie să fie acasă când vine poștașul. Dacă destinatarul nu este acasă când vine factorul, plicul va rămâne o perioadă de câteva zile la oficiul poștal la care este arondat. Ulterior, dacă nu este ridica, pensionarul îl va putea solicita de la sediul casei județene de pensii.