Infofinanciar > Info > Clujenii, mai aproape de a circula cu metroul. Proiectul avansează tot mai mult
Info

Clujenii, mai aproape de a circula cu metroul. Proiectul avansează tot mai mult

metrou cluj, sursa foto: economedia.ro
Sursa foto: arhiva companiei

În ziua de marți, 21 mai, președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a semnat autorizația de construire a metroului din Cluj. După cum se arată în proiect, lungimea Magistralei 1 de metrou Cluj va fi de 21,3 kilometri. Acesta va avea 19 stații subterane, dar și un depou subteran.

„Este un pas necesar pentru demararea efectivă a acestui proiect mult aşteptat, care va influenţa în mod decisiv dezvoltarea viitoare a întregii zone metropolitane Cluj”, este mesajul transmis de președintele Consiliului Județean Cluj.

Etapa 1 a acestui proiect va avea loc pe teritoriul administrativ al municipiului Cluj-Napoca și al comunei Florești.

După cum se arată într-un comunicat de presă al CJ Cluj, începutul traseului liniei de metrou ușor se face din zona rezidențială din Florești.

În acest fel, primele stații vor deservi zonele de locuințe. Mai apoi, acestea vor deservi zonele multifuncționale care se desfășoară în jurul viitorului Spital Regional de Urgență.

Mai apoi, următoarele stații se vor afla pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca. Ele vor deservi cartierul Mănăştur. Se va continua spre Piața Mărăști, prin centrul orașului. Din această zonă, o linie se va îndrepta către zona industrială Muncii, iar o alta va deservi cartierele Gheorgheni şi Sopor, informează mediafax.ro