Infofinanciar > Info > Clienții Revolut sunt avertizați! Conturile pot fi blocate
Info

Clienții Revolut sunt avertizați! Conturile pot fi blocate

Revolut - sursa foto - stirileprotv.ro
sursa foto - stirileprotv.ro

Unele conturi deschise la Revolut vor putea suferi acțiuni de poprire începând cu luna iunie a anului 2023. Există unele instanțe care au aprobat deja aceste executări silite ori urmează să le aprobe.

Există câteva zeci de cereri venite pentru a valida proprirea pusă pe conturile unor clienți ai băncii Revolut, cereri care au fost înregistrate în ultimele săptămâni în instanțele din România. Un număr mare dintre acestea au fost formulate de executori judecătorești, asta la rugămințile unor bănci comerciale care au oferit credite neperformante, iar acum își doresc să își recupereze banii.

Poprire pentru cetățeni

Aceste dosare pentru executarea propririlor asupra contruilor de revolut au fost depuse încă din luna iunie a acestui an, însă nu au fost posibile deoarece sediul băncii era situat în Lituania, iar executorii judecătorești nu erau capabili să execute silit prin proprirea terților care nu aveau un sediu pe teritoriul României.

Ceea ce este o noutate este faptul că Revolut Bank și-a deschis o sucursală, la data de 6 iunie 2023, ce are sediul central în capitala României. Pe teritoriul României, aplicația bancară Revolut va fi gestionată de de persoana juridică REVOLUT BANK UAB VILNIUS SUCURSALA BUCURESTI, cu sediul în București și număr de înmatriculare J40/10350/2023.

Urmează popriri

Având în vedere că nou înființata sucursală din România va gestiona conturile unor persoane care au fost executate silit prin hotărâre judecătorească, reprezentanții instituției bancare vor fi obligați să înceapă demersurile proceselor de blocare a contruilor persoanelor în cauză. În acest mod tranzacțiile realizate prin intermediul aplicației mobile vor fi blocate.

În caz contrar, aceeași reprezentanți pot fi chemați în instanță și trași la răspundere în cazul în care nu respectă procesul de blocare al conturilor, de exemplu în luna iunie a acestui an judecătorii de la Judecătoria Bazău au acceptat să emită o cerere de validare de poprire pentru un creditor care deține conturi la Revolut Bank UAB, prin Revolu LTD Londra.

Reprezentanții băncii despre instituțiile din România

”Pe piața locală, Revolut a construit și continuă să dezvolte relații de bună colaborare cu autoritățile de reglementare, cu instituțiile statului, cu asociații ale altor părți din ecosistem, în vederea limitării tentativele de fraudă, a evaziunii fiscale și pentru a preveni spălarea de bani. În cazurile semnalate, fiind vorba despre procese care sunt pe rol, nu putem da detalii suplimentare față de informațiile disponibile public din surse oficiale.

Le mulțumim celor peste 3 milioane de clienți din România care ne-au acordat încrederea lor și utilizează serviciile noastre și îi încurajăm să continue să dea dovadă de responsabilitate în utilizarea serviciilor, conform termenilor și condițiilor aplicației. Folosirea conformă a serviciilor noastre și protejarea intereselor legitime ale clienților Revolut sunt teme prioritare pentru noi”, arată departamentul de comunicare al instituției bancare, Revolut, conform romaniatv.net