Infofinanciar > Info > Ciprian Lupu, pilotul tetraplegic intrat ȋn Cartea Recordurilor începe sezonul 2024. Acesta are alături un nou sponsor principal
Info

Ciprian Lupu, pilotul tetraplegic intrat ȋn Cartea Recordurilor începe sezonul 2024. Acesta are alături un nou sponsor principal

Ciprian Lupu, Sursa foto Arhiva companiei
Sursa foto Arhiva companiei

Ciprian Lupu este singurul pilot profesionist tetraplegic din România, inclus ȋn Cartea Recordurilor. El va lua startul în circuitul competițional intern la Raliul Harghitei, în perioada 26-27 aprilie.

Sportivul brașovean legitimat la CS Motorhome Napoca Rally Team are însă în plan și participarea la competiții internaționale. Este vorba despre trei etape ale Campionatului European de Raliuri. Ȋn sezonul 2024, Grupul Las Vegas va fi noul său sponsor principal.

Ciprian Lupu este prima persoană cu dizabilități din lume care a obținut un titlu de Campion Național în cadrul unei competiții automobilistice și pentru această performanță a fost inclus, anul trecut, în Cartea Recordurilor.

„Cred că este important să cunoști oamenii potriviți la momentul potrivit, să îți urmezi visurile, indiferent cât de imposibil de realizat ar părea și să crezi că poți face tot ceea ce îți propui“, spune pilotul Ciprian Lupu.

În 2024, Ciprian Lupu și copilotul său, Andrei Aițculesei, vor concura pe aceeași mașină ca și anul trecut, un Renault Clio Rally 5 cu dotări și adaptări speciale.

Programul competițional al echipei Ciprian Lupu-Andrei Aițculesei

26/04/2024 – 27/04/2024 Cnr Betano Cnr2 Etapa 1 – Raliul Harghitei
11/05/2024 – 12/05/2024 Cnr Betano Cnr2 Etapa 2 – Raliul Argeșului
31/05/2024 – 01/06/2024 Cnr Betano Cnr2 Etapa 3 – Raliul Maramureșului
22/06/2024 – 23/06/2024 Cnr Betano Cnr2 Etapa 4 – Raliul Clujului
13/07/2024 – 14/07/2024 Cnr Betano Cnr2 Etapa 5 – Raliul Sibiului
03/08/2024 – 04/08/2024 Cnr Betano Cnr2 Etapa 6 – Raliul Moldovei
31/08/2024 – 01/09/2024 Cnr Betano Cnr2 Etapa 7 – Raliul Iașului
21/09/2024 – 22/09/2024 Cnr Betano Cnr2 Etapa 8 – Raliul Brașovului
26/10/2024 – 27/10/2024 Cnr Betano Cnr2 Etapa 9 – Raliul Vâlcii

Grupul Las Vegas este noul sponsor principal al lui Ciprian Lupu

Participarea la competițiile automobilistice internaționale nu este singura noutate anunțată de Ciprian Lupu. Pentru acest sezon, sponsorul său principal este grupul românesc Las Vegas, brandul cu cea mai dinamică dezvoltare în industria de betting&gaming din țara noastră. Compania se alătură astfel partenerilor tradiționali: Textar România, Banca Transilvania, Bio Circle Surface Technology România, Hidroelectrica și Pirelli România.

„Pornim cu mândrie în acest parteneriat alături de Ciprian pentru că este un om care ne împărtășește valorile, nu s-a dat bătut în fața greutăților și a luptat pentru a schimba mentalități și prejudecăți. Sunt calități care transmit un mesaj clar și răspicat: «Never give up!». Susținem performanța, perseverența, curajul și credem împreună cu Ciprian că, atunci când muncești din greu pentru visul tău, acesta devine realitate, chiar și atunci când toate șansele sunt împotriva ta“, a declarat Julia Gherman, marketing manager al grupului Las Vegas.

Un parteneriat extins

Anul acesta, Ciprian Lupu va continua să ajute persoanele aflate ȋn aceeași situație cu el. Sportivul va organiza noi cursuri de condus defensiv pentru șoferii care folosesc scaune rulante.

„Nu doar rezultatele ne-au adus alături de Ciprian, ci, în primul rând, felul lui de a fi și perseverența sa. Este un model pentru noi și, sperăm, că pentru orice român. Pentru compania noastră, acest parteneriat este un început care ne deschide drumul responsabilității sociale. Un parteneriat pe care – spre deosebire de acțiunile CSR ale grupului Las Vegas din anii trecuți – am decis să îl facem public pentru a da un semnal, atât în industria în care activăm, cât și în mediul de afaceri.

Acela că avem printre noi oameni excepționali, pe care deseori nu îi vedem, dar care merită și trebuie susținuți. Vom fi alături de Ciprian, îl vom susține atât moral, cât și financiar, îl vom insoți la toate etapele de campionat și îi vom face galerie. Credem în puterea lui și suntem siguri că parteneriatul nostru va fi încununat de succes“, a mai declarat reprezentantul grupului Las Vegas.

Ciprian Lupu (40 ani) a ajuns ȋn scaunul cu rotile ȋn urma unui accident petrecut pe litoral. Atunci, acesta avea doar 18 ani. Ȋn lumea raliurilor a pătruns ȋn 2008, ȋn calitate de copilot al pilotului Manu Mihalache. A absolvit școala de pilotaj la Napoca Rally Academy, pregătit de Simone Tempestini. În 2018 a debutat în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, iar în 2019 în Campionatul Naţional de Raliuri. Primul titlu de Campion Național (ȋn categoria „Debutanților”) a venit ȋn sezonul 2021. Este primul titlu de campion la nivel național obținut de o persoană cu dizabilități, în lume, potrivit FIA.

Despre Grupul Las Vegas

Grupul Las Vegas Games are o experiență de peste 20 de ani pe piața de betting&gaming din România. Compania a primit numeroase premii, în ultimii ani. Printre care se află “Brandul cu cea mai dinamică dezvoltare în industria de gaming” și “Cel mai bun operator de jocuri din afara Bucureștiului”. Misiunea Las Vegas este să ofere clienților un cadru elegant, sigur și confortabil pentru a-și petrece timpul liber. Viziunea companiei are la bază conceptul de joc responsabil.