Info

Ciolacu și-a exprimat declarații furioase! „Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin”

evz.ro
sursa: evz.ro

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și-a exprimat părerile furioase în urma votului negativ al Consiliului JAI pentru aderarea noastră la Spațiul Schengen pe pagina sa de Facebook. Acesta a scris că Austria va suferi consecințe în urma „acestui vot absurs” și a insinuat că opunerea Vienei este un cadou de Crăciun pentru Vladimir Putin. 

Ciolacu și-a început postarea prin a-și arăta dezamăgirea și recunoștința pentru statele care ne-au susținut. „O majoritate covârșitoare a statelor membre ale Uniunii Europene a spus astăzi că România merită în Schengen! O majoritate covârșitoare a statelor UE a recunoscut eforturile incredibile ale României pentru îndeplinirea acestui obiectiv! Tuturor acestor prieteni adevărați ai țării noastre le mulțumesc! 

Opoziția Austriei, cadou pentru Putin 

Acesta începe apoi să critice Austria, dând vina pe „guvernul de dreapta” al acestora pentru votul de opoziție. Ciolacu a declarat că acțiunea Austriei reprezintă un „cadou” pentru președintele rus Vladimir Putin,  care este și mai periculos acum că Europa se află într-o situație dezbinată, cu certuri și neînțelegeri între statele Uniunii Europene, care ar trebui să fie acum mai aliate ca niciodată împotriva regimului rusesc. 

„Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Unitatea și stabilitatea europeană au primit astăzi o lovitură dură din partea unui stat care a ales ca, în vremuri grele, să-și abandoneze camarazii europeni și să servească – în schimb – intereselor Rusiei.  

Este clar că Austria s-a decuplat de Europa. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd! Statele europene nu vor uita că decizia de astăzi a guvernului de dreapta austriac are efecte grave asupra viitorului european”. 

România nu are nevoie de mila Austriei 

Liderul PSD a susținut că țara noastră nu are nevoie de îngăduința Austriei, ci doar cerem respect și corectitudine, ca oricare alt stat european, membru al UE: „România nu are nevoie de îngăduința Austriei! Noi vrem doar să fim tratați corect, cu respectul cuvenit oricărui alt stat european!”. 

Ciolacu a dat vina pe întreaga „dreaptă europeană” pentru eșecul de astăzi de la votul Consiliului JAI. Acesta susține că eșecul cancelarului austriac este și eșecul celorlalte guverne de dreapta europene: „În același timp, dreapta europeană trebuie să își asume această situație, care creează o problemă uriașă Uniunii Europene însăși. Gestul cancelarului de dreapta austriac este și eșecul dreptei europene, care nu a fost în stare să gestioneze această situație”. 

România va lupta să fie admisă 

Partidul lui Ciolacu, PSD, nu se dă bătut, a declarat acesta, în finalul postării sale de pe Facebook. România va lupta în continuare pentru aderarea la Spațiul Schengen. „Toată Europa ne dă dreptate, știm că – de această dată – dreptatea este de partea României. Și trebuie să mergem până la capăt! România trebuie să meargă mai departe, să se ducă în Consiliul European de săptămâna viitoare.  

Nu renunțăm, nu ne dăm bătuți! Partidul Social Democrat va continua să depună toate eforturile pentru ca România să fie admisă în Schengen, așa cum am făcut-o și când a fost vorba de aderarea la NATO și Uniunea Europeană sau de ridicarea MCV”.