Infofinanciar > Info > Ciolacu: România are sprijinul Spaniei pentru obţinerea unui portofoliu reprezentativ în viitoarea Comisie Europeană
Info

Ciolacu: România are sprijinul Spaniei pentru obţinerea unui portofoliu reprezentativ în viitoarea Comisie Europeană

Ciolacu: România are sprijinul Spaniei pentru obţinerea unui portofoliu reprezentativ în viitoarea Comisie Europeană
Foto: facebook

România are sprijinul Spaniei pentru obţinerea unui portofoliu reprezentativ în viitoarea Comisie Europeană, a anunţat premierul Marcel Ciolacu. El s-a întâlnit, astăzi, la Palatul Victoria, cu omologul său spaniol, Pedro Sanchez. Printre temele de discuţie a fost şi colaborarea la nivel european.

Calendarul implementării acordului privind dubla cetățenie pentru românii rezidenți în Spania a fost tema principală de discuții. Prim-ministrul român a dat asigurări că până la finalul anului măsura va intra în vigoare. Astfel, România ar deveni al treilea stat european care încheie un acord cu Spania pentru dubla cetățenie a persoanelor rezidente.

Marcel Ciolacu: ”Acordul este în acest moment la ministrul justiției din Spania. Până la sfârșitul anului nu vom mai avea vize pentru Statele Unite. ”Vom avea dublă cetățenie în Spania și, din punctul meu de vedere, mai mult ca sigur, vom intra terestru în Schengen”.

În cadrul întâlnirii, șeful executivului de la București a transmis intenția părții române de a găzdui o ședință comună a celor două guverne. Inclusiv pentru consolidarea relațiilor bilaterale în domeniul educației, privind acordul de înființare și funcționare a secțiilor bilingve româno-spaniole și organizarea examenului de bacalaureat bilingv în unitățile liceale din România. Dar și în domeniul afacerilor interne, cu accent pe combaterea traficului de persoane și în domeniul apărării.