Infofinanciar > Info > Ciolacu anunță pensii mai mari pentru foarte mulți români! Nu are legătură cu recalcularea de această dată
Info

Ciolacu anunță pensii mai mari pentru foarte mulți români! Nu are legătură cu recalcularea de această dată

marcel ciolacu pensii (sursă foto: Playtech)
sursă foto: arhiva companiei

Șeful Guvernului, Marcel Ciolacu, a fost marți, 9 iulie, la Centrala Hidroelectrică Vidraru într-o vizită oficială. Cu această ocazie, el a declarat jurnaliștilor faptul că că retehnologizarea acestei capacități majore a României este acum un obiectiv semnificativ al sistemului energetic din țara noastră.

Premierul Ciolacu a ținut să menționeze că cei care au lucrat la ridicarea centralei și barajului de la Vidraru vor avea parte de beneficii de creșteri importante de pensii și după procesul de recalculare.

„Niciodată în istoria sa modernă România nu a investit şi nu a construit într-un ritm mai susţinut ca acum. Sunt zeci de miliarde de euro investiţi în tot ceea ce înseamnă infrastructuri critice de transport, energie, sănătate şi în IT, iar investiţia de azi, de retehnologizarea şi amenajarea hidrotehnicii de la Vidraru, de peste 200 de milioane de euro, este unul dintre obiectivele esenţiale pentru sistemul nostru energetic.

Această investiţie ne va permite să modernizăm această capodoperă a ingineriei româneşti, să putem obţine energie verde într-un mod şi mai eficient pe termen lung. Sunt convins că, dacă investiţia din 1966 a fost amortizată în 28 de ani, cea semnată astăzi va fi recuperată probabil în câţiva ani”, a declarat Marcel Ciolacu, scrie fanatik.ro.