Infofinanciar > Info > Ciolacu se întâlnește cu Papa Francisc. Premierul prezidează și un Forum economic româno-italian
Info

Ciolacu se întâlnește cu Papa Francisc. Premierul prezidează și un Forum economic româno-italian

Ciolacu: Revocarea impozitului de 10% pe concediile medicale
Foto: facebook.com

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a început miercuri o vizită de lucru de două zile în Italia. Ciolacu va avea convorbiri cu premierul Georgia Meloni şi va fi primit în audienţă de Sanctitatea Sa Papa Francisc.

Papa Francisc, Gerogia Meloni, Forum economic

Vizita este prilejuită de cea de-a treia reuniune a Cabinetelor de la Bucureşti şi Roma, organizată la 13 ani după precedentul summit interguvernamental. Aceasta este programată pentru joi.

Cu ocazia reuniunii vor fi semnate Declaraţia actualizată a Parteneriatului Strategic Consolidat. Aceasta stabileşte priorităţile de cooperare pentru perioada următoare. Vor mai fi semnate şi mai multe documente de cooperare bilaterală sectorială.

Tot joi, va avea loc şi un Forum economic româno-italian, cu participarea mai multor miniştri din delegaţia care-l însoţeşte pe şeful Executivului de la Bucureşti în vizita de lucru la Roma.

Papa

Papa s-a născut Jorge Mario Bergoglio, n. 17 decembrie 1936, Flores⁠(d), Buenos Aires, Argentina). El este al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice. Francisc a fost ales la 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor. Din 1998 a fost arhiepiscop de Buenos Aires. Este primul papă neeuropean după papa Grigore al III-lea (731-741). De asemenea, este primul papă originar de pe continentul american și primul papă iezuit.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie 2022, papa a luat diverse inițiative pentru a promova pacea. Papa Francisc a trimis doi cardinali de rang înalt, Konrad Krajewski și Michael Czerny, cu ajutor umanitar în Ucraina. Pe 25 martie 2022 papa Francisc a invocat ocrotirea Maicii Domnului atât pentru Rusia, cât și pentru Ucraina.