Infofinanciar > Info > Înțepăturile lui Ciolacu: „Când a fost greu, a trebuit să vină PSD să facă ordine”
Info

Înțepăturile lui Ciolacu: „Când a fost greu, a trebuit să vină PSD să facă ordine”

Ciolacu: ,,Alianța electorală va obține minimum 17 europarlamentari”
sursă foto: arhiva companiei

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent vineri, 12 aprilie, la Suceava. A avut loc evenimentul de lansare a candidaților social-democrați la Consiliul Județean și la primăriile de județ. Cu această ocazie, liderul Guvernului a specificat faptul că „nu încurajează depășirea liniei roșii”. Acesta a făcut astfel referire la jignirile reciproce din interiorul alianței PSD-PNL.

Mai apoi, Marcel Ciolau a specificat faptul că, istoric vorbind, PSD este cel care a trebuit „să facă ordine” atunci când a fost cazul, când au apărut problemele. Pe de altă parte, premierul Marcel Ciolacu a mai declarat cu acest prilej și că „avem un aliat şi avem o alianţă în ceea ce priveşte guvernarea împreună cu PNL”.

Adevărul lui Ciolacu

„Nu am să încurajez niciodată depăşirea liniei roşii în ceea ce priveşte să ne aducem jigniri”, a ținut să sublinieze șeful Executivului. „Dar ce am să încurajez întotdeauna este să spunem adevărul. Adevărul trebuie spus întotdeauna. Trebuie să spunem clar de unde am plecat, trebuie să spunem clar cine a greşit, fiindcă dacă vom continua, după 30 de ani, să pitim adevărul sub preş, nu vom înainta niciodată”.

Astfel, în cadrul coaliței de guvernare, singurul lucru pe care îl susține Marcel Ciolacu este, la nivel moral, evitarea „urii și învrăjbirii”. De altfel, a ținut să menționeze un detaliu impotant. Anume, că nu membri PSD l-au huiduit pe președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, de la PNL.

„Noi, PSD, întotdeauna am avut un respect suplimentar faţă de oameni, am reuşit, chiar când am făcut greşeli majore, nepermise în politică, să ne revenim, pentru că niciodată noi nu am avut esenţa ideologiei noastre şi esenţa discursului nostru să fie cel de ură, cel de învrăjbire”, a mai declarat premierul la Suceava.

PSD și ordinea deplină

Chiar și așa, anumite înțepături nu au lipsit din discursul lui Marcel Ciolacu. Spre exemplu, acesta a menționat că social-democrații au intrat la guvernare „în cea mai neagră perioadă a României, după cel mai dezastruos guvern de dreapta din România timp de opt luni de zile”, după pandemia Covid-19, pe fondul crizei energetice și al războiului din Ucraina.

„Restul, de obicei, s-au unit împotriva noastră, noi eram ba ciumă roşie, ba distrugeam România. Dar întotdeauna în istoria modernă a României, de după 1989, întotdeauna, fără excepţie, când a fost greu României a trebuit să vină PSD să facă ordine. Ăsta este un adevăr şi trebuie spus”, a mai spus liderul social-democraților.

Însă, totuși, Marcel Ciolacu spune că românii au nevoie acum de stabilitate la nivel politic, că alianța PSD-PNL nu a fost făcută ca el sau Nicolae Ciucă să ajungă președintii României. O astfel de alianță, spune el, se formează pentru „stabilitate politică”. „Ne trebuie stabilitate politică. Nu putem construi fără stabilitate politică. În acest moment avem o coaliţie de guvernare. Am făcut o alianţă electorală în ceea ce priveşte Europa, împotriva partidelor populiste şi extremiste care vin şi mint românii, care vin şi nu prezintă nicio alternativă. Gândiţi-vă că România nu ar fi, de mâine, în UE!”, a spus Ciolacu, citează Fanatik.