Infofinanciar > Info > Îi pune Ciolacu bețe în roate lui Geoană? Motivul pentru care s-a schimbat data alegerilor
Info

Îi pune Ciolacu bețe în roate lui Geoană? Motivul pentru care s-a schimbat data alegerilor

Ciolacu Geoană (sursă foto: Romania TV)
sursă foto: arhiva companiei

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că este sigur de faptul că Mircea Geoană, secretarul adjunct NATO, va fi candidat la alegerile prezidențiale din România. În acest context, premierul declară că nu a devansat data scrutinului electoral cu scopul de a-i pune bețe în roate lui Mircea Geoană de a ajunge la Cotroceni.

Marcel Ciolacu a fost prezent marți, 14 mai, în cadrul unei emisiuni de televiziune la postul Digi24. În cadrul interviului, premierul a fost întrebat dacă a devansat data alegerilor prezidențiale din decembrie în septembrie cu scopul ca Mircea Geoană, încă secretar general adjunct NATO, să nu poată participa.

Îi pune Ciolacu bețe în roate lui Geoană?

„Doamne fereşte, nu”, a fost răspunsul liderului PSD. „Eu am fost ferm convins de la început că domnul Mircea Geoană va candida”, mai spune el. „Şi va candida”, a declarat Marcel Ciolacu. După aceea, șeful Guvernului a adăugat că Mircea Geoană poate demisiona din funcţia de la NATO pentru a candida la preşedinţie.

„Poate să-şi dea demisia de unde este. Nu ştiu. Nu-i fac eu programul”, a declarat Marcel Ciolacu la Digi24. Mai spune apoi că este sigur de candidatura acestuia: „Dar eu vă spun că domnul Geoană va candida cu certitudine, că sunt în septembrie, că sunt în decembrie, cu certitudine domnia sa va candida”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Alegeri prezidențiale mai devreme

Liderul Partisului Social Democrat a mai fost întrebat dacă există posibilitatea ca alegerile prezidenţiale să aibă loc în decembrie, să se schimbe din nou data. „Nu, nu. Avem o decizie în coaliţie că alegerile sunt pe 15 şi pe 29 septembrie”, a spus el.

„Şi nu se modifică aceste lucruri în funcţie de rezultatele din iunie. Ar fi o ipocrizie din partea mea, ţinând cont că ocup funcţia de prim-ministru. Cu adevărat, atunci aş interveni să caut soluţii în funcţie de rezultate”, a mai spus Marcel Ciolacu, la Digi24. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat,la sfârșt de aprilie, legea care stabileşte că alegerile prezidențiale pot avea loc cu cel mult 3 luni înainte de luna când mandatul de preşedinte ajunge la termen.

„Ziua alegerilor este duminica. Alegerile au loc cu cel mult 3 luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de preşedinte. Cu cel puţin 75 de zile înaintea zilei votării, Guvernul stabileşte data alegerilor prin hotărâre”, se arată în lege.