Infofinanciar > Info > Ciolacu s-a săturat de lipsa digitalizării! Însă e foarte mult de muncă în această direcție
Info

Ciolacu s-a săturat de lipsa digitalizării! Însă e foarte mult de muncă în această direcție

Șeful Guvernului, Marcel Ciolacu, a vorbit miercuri, 10 iulie, despre digitalizarea din România. Premierul țării a declarat că Executivul are la momentul de față disponibilitate de a modifica măsuri în faza în care există neconcordanțe tehnice. Însă nu se pot anula măsuri întregi. Asta pentru că digitalizarea României este necesară.

„De 30 de ani vin miniștri de Finanțe și premieri și spun că fac digitalizare. Eu m-am săturat, nu pot să ridic din umeri”, a spus Marcel Ciolacu miercuri, 10 iulie. „După 30 de ani de incapacitate a unui stat să facă ordine și să facă digitalizarea de la ANAF, sunt lucruri care deranjează”, mai spune premierul.

Ciolacu s-a săturat de lipsa digitalizării

Însă, acesta ține să sublinieze faptul că el și colegii săi încearcă să facă îmbunătățiri pe partea aceasta: „Dar ați văzut disponibilitatea mea și a colegilor mei să facem modificările întotdeauna după ce facem discuțiile. Sunt niște discuții înainte promovării ordonanțelor, intră în transparență, sunt discuții cu cei interesați. Pe urmă, când se pune în aplicare, avem problemele tehnice, neconcordanțele tehnice. În urma acestor discuții, am venit cu modificările repsective”.

Dar până acolo, conform lui Marcel Ciolacu, ar fi multe de făcut: „Nu poți să anulezi absolut tot, fiindcă este un pas absolut imens”, subliniază premierul României în declarația sa. „Suntem în faza în care se reglează absolut toate aceste lucruri. Eu m-am săturat. De 30 și de ani vin miniștri de Finanțe, vin premieri și spun că fac digitalizare. Eu nu pot să ridic din umeri, prim-ministru al României și să mă uit că avem cea mai mare inflație din Europa, când mă duc la Bruxelles e primul lucru pe care mi-l spun, că avem cel mai mare gap de TVA”, a afirmat Ciolacu.

Însă e foarte mult de muncă în această direcție

Șeful Executivului de la București a mai precizat și că o măsură precum compensarea datoriilor unei firme din indemnizațiile plătite de antreprenori pentru concediile medicale ar reprezenta o măsură benefică în momentul în care se face digitalizarea.

„Împreună cu ministrul Finanțelor, ne-am uitat pe deficit, pe investiții, mi-a spus din discuțiile cu domnii contabili”, continuă Marcel Ciolacu. „E o soluțoie foarte bună pentru că se închid anumite creanțe. Ți la autoritățile locale se mai fac compensări. Dacă ai digitalizare și o poți face să nu beneficieze cei care nu au dreptul să beneficieze și au toate lucrurile clare, mi se pare o soluție foarte bună”, a spus el, citat de economedia.ro.