Infofinanciar > Info > Ciolacu, anunț pentru firmele de păcănele. Acestea riscă să-și piardă licența
Info

Ciolacu, anunț pentru firmele de păcănele. Acestea riscă să-și piardă licența

Ciolacu: Revocarea impozitului de 10% pe concediile medicale
Sursa foto Arhiva companiei

Premierul României, Marcel Ciolacu, a vorbit despre mutarea păcănelelor din orașele mici. Cu toate că s-a dat legea pentru ca sălile cu jocuri de noroc să se închidă în cazul jocurilor cu mai puțin de 15.000 de locuitori, acest lucru încă nu se întâmplă.

Oficialul a transmis faptul că cei care nu își vor muta „păcănelele din orașele mici vor rămâne fără licență”.

Ciolacu „vrea să ia speciala în fața păcănelelor”

„Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor în localitățile cu mai puțin de 15 000 de locuitori. Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență, conform unui anunț transmis deja de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Nu va exista nicio întârziere”, a continuat premierul Ciolacu.

De asemenea, oficialul a spus că se dorește curățarea păcănelelor din localitățile României în proporție de 90%. El a continuat spunând că vor fi făcute reguli și pentru procentul de 10% în cazul celor rămase, conform newsweek.ro.

Pe data de 17 aprilie, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea. Prin intermediul acesteia, se interzic jocurile de noroc în localitățile ce au mai puțin de 15.000 de locuitori.

Vor fi sancțiuni pentru operatorii ce nu respectă aceste reguli. Amenzile vor fi între 10.000 de lei și 200.000 de lei.

De trei săptămâni împotriva jocurilor de noroc

„Este interzisă prestarea, în mod direct sau indirect, a unor activităţi conexe jocurilor de noroc către entităţi care nu deţin licenţă clasa 1 emisă de ONJN şi care permit accesul la jocurile de noroc de către participanţii la joc care accesează platforma de joc de pe teritoriul României şi/ sau participanţii la joc cetăţeni români care nu au rezidenţă fiscală într-un alt stat. Măsurile tehnice necesare pentru a preveni şi combate accesul participanţilor la jocuri de noroc cu încălcarea dispoziţiilor prezentului alineat vor fi stabilite prin ordin al preşedintelui ONJN, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă”, a transmis în urmă cu trei săptămâni Alfred Simonis.

Tot în perioada respectivă, Marcel Ciolacu a spus că protejarea oamenilor trebuie să fie prioritatea. Mai mult acesta a ținut să menționeze că nu banii ce provin de la aceste sucursale la bugetul statului sunt importanți.

„Zilele bune ale celor care au profitat cu lăcomie vânzând iluzii oamenilor s-au încheiat. Parlamentul a votat astăzi scoaterea păcănelelor din peste 90 la sută din localitățile din România. Am crescut taxele pentru jocurile de noroc, am reglementat mai bine domeniul, am interzis păcănelele în localitățile sub 15 mii de locuitori și vom continua să luăm măsuri până când lucrurile vor fi sub control. Nu mi-e frică de nimeni și voi merge până la capăt!”, a scris premierul pe pagina oficială de Facebook.