Infofinanciar > Info > Cifre mai mici pentru Hidroelectrica! Mediul de piață este unul „dificil”
Info

Cifre mai mici pentru Hidroelectrica! Mediul de piață este unul „dificil”

hidroelectrica
sursă foto: arhiva companiei

Reprezentanții Hidroelectrica au publicat miercuri, 15 mai, la Bursa de Valori București raportul în ceea ce privește rezultatele operaționale ale Grupului. Acest raport face acum referire la primul trimestru al anului 2024. În acest sens, se indică scăderi pe toate planurile.

Documentul acesta emis acum de Hidroelectrica are la bază situațiile financiare interimare consolidate simplificate neauditate. Acestea au fost întocmite conform cu IAS 34 Raportarea Financiară Interimară adoptat de Uniunea Europeană și elaborat conform prevederilor Legii nr. 24/2017. Se face refeire la emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, republicată, respectiv ale Regulamentului nr. 5/2018 emis de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

„Rezultatele pentru primul trimestru al anului 2024 reflectă mediul de piață dificil și presiunile asupra prețurilor la energia electrică. Cu toate acestea, suntem angajați să gestionăm eficient aceste provocări și să ne menținem pe drumul stabilit în cadrul Planului de Administrare”, a declarat Karoly Borbely, CEO-ul Hidroelectrica.

„În primul trimestru al anului 2024, ne-am concentrat pe identificarea, analiza și documentarea oportunităților de dezvoltare oferite de piață, în paralel cu implementarea unor procese de eficientizare a activității din cadrul Companiei. De asemenea, ne-am concentrat pe menținerea și dezvoltarea portofoliului actual de afaceri al Hidroelectrica și integrare în cadrul Grupului a activelor UCM Reșița, asigurându-ne că ne păstrăm statutul asumat, acela de companie 100% verde”, a adăugat el, citat de adevarul.ro.