Infofinanciar > Info > Pe aeroportul din Chişinău a fost semnalată o amenințare cu bombă! 220 de pasageri au fost evacuați
Info

Pe aeroportul din Chişinău a fost semnalată o amenințare cu bombă! 220 de pasageri au fost evacuați

Drapelul Republicii Moldova
sursa foto arhiva companiei

Duminică seara, 21 aprilie, cursa aeriană Londra-Chișinău, având la bord 220 de pasageri, a fost redirecționată către Iași din cauza unei amenințări cu bombă la aeroportul din Republica Moldova.

Autoritățile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova au efectuat verificări la aeroport, iar pasagerii și personalul aeroportuar au fost evacuați din clădire.

Între timp, la Iași, ISU a activat Planul Roșu de Intervenție, iar la aeroportul ieșean au fost trimise ambulanțe și echipe de pompieri. „În total, erau 220 de pasageri la bord. Au fost debarcați fără probleme, în terminalul T2”, au declarat reprezentanți ai aeroportului Iași pentru News.ro.

Cei 220 de pasageri care se aflau în aeronava Wizz Air, deviată pe aeroportul Iași, vor fi transportați cu autocarele la Chișinău. În urma alertei cu bombă, a fost afectat și zborul LOT de la Varșovia la Chișinău. Aeronava a efectuat mai multe manevre în spațiul aerian românesc, la granița cu Republica Moldova, înainte de a pătrunde în spațiul aerian al Moldovei și a ateriza în cele din urmă pe aeroportul din Chișinău, potrivit Ziare.com.