Infofinanciar > Info > CFR Călători dă lovitura. Vinde bilete cu reducere în peste 30 de țări
Info

CFR Călători dă lovitura. Vinde bilete cu reducere în peste 30 de țări

Tren Sursa foto CFR Calatori
Foto: facebook

CFR Călători pune la dispoziția celor interesați bilete cu reducere valabile în peste 30 de țări.

„Am fost în Belgrad și apoi la Sarajevo, Zagreb, Budapesta, Bratislava, Praga, Viena, Berlin.” Așa a arătat călătoria lui Louis, alături de prieteni, prin statele din Balcani. Au călătorit cu trenul din Spania în baza unui abonament valabil în mai multe țări europene. Louis, turist spaniol: „Guvernul din Spania a făcut o reducere mare și a fost foarte, foarte ieftin. A fost foarte bine. De mic merg cu trenul, este foarte frumos, întâlnești foarte mulți oameni, poți să vezi peisajul.”

Multiple facilități

Prin parteneriate între mai multe state europene, călătorii au la dispoziție un singur bilet valabil în diverse destinații. Există variante de călătorii scurte ori aventuri de o lună sau două. Prețul este mai mic cu 20%.

Mihai Crăciun, președinte Construim România: „Prețurile sunt mai accesibile. Apoi nu mai ai probleme și complicațiile de a cumpăra bilete din țară în alta. Dacă nu ai acest abonament, trebuie în fiecare țară să iei un alt bilet de la o altă companie”.

Sunt două tipuri principale de abonamente. Primul vă permite să călătoriți în toată Europa și aveți la dispoziție mai multe zile într-o lună sau în două luni.

Al doilea tip de abonament este valabil într-o singură țară europeană. Programul a fost dezvoltat de Olanda, însă s-a extins rapid în peste 30 de state europene. De exemplu, din România puteți pleca în Budapesta și de acolo mai departe în Viena. Potrivit aplicației, o astfel de călătorie costă în jur de 280 de euro. Însă puteți beneficia de reduceri dacă cumpărați biletele în perioada următoare. Ada Mezeșan, purtător de cuvânt CFR Călători: „Între 1 și 18 iunie cei care sunt interesați își pot procura aceste abonamente . Vor primi un plic cu mai multe explicații, trasee, în funcție de ce dorește. El intră în valabilitate de pe 1 septembrie, cu reducere de 20%.”