Infofinanciar > Info > Cele mai mici costuri de pe litoralul Greciei. Destinația care va fi luată cu asalt de turiștii români
Info

Cele mai mici costuri de pe litoralul Greciei. Destinația care va fi luată cu asalt de turiștii români

turistofobie turismul este cel mai important sector de servicii din Grecia, generând venituri de miliarde de euro anual. Sursa foto: dreamstime
sursa foto arhiva

Românii sunt mereu cu gândul la vacanță. Nevoia de a avea cel puțin un concediu pe an a devenit un lucru important pentru mulți cetățeni. Astfel, au început să fie planificate vacanțele din această vară. La nivel de preferințe, turiștii români sunt atrași de mai multe destinații din afara țării. Printre cele mai preferate se numără Grecia și Bulgaria.

Turiștii români vor lua și în acest an cu asalt litoralul grecesc. Unii aleg să viziteze zone noi, alții se bucură de confortul locurilor pe care deja le-au vizitat. Dar, o nouă destinație din Grecia va atrage un număr mare de călători. Iar cele mai mari avantaje sunt tarifele mici și condițiile bune de cazare.

Destinația care va fi luată cu asalt de turiștii români

Grecia este una dintre cele mai favorite locuri pentru turiștii români din punct de vedere al vacanțelor. Dar, insulele populare sunt mereu aglomerate. Iar succesul în rândul turiștilor i-au făcut pe hotelieri să crească costurile. În acest context, apar noi alternative. În acest an, o altă destinație decât cele extrem de cunoscute va fi luată cu asalt de turiștii români.

Potrivit datelor, turiștii s-au săturat de aceleași destinații. Dorința lor de a explora locuri noi a crescut în acest an cu 25%. „Românii călătoresc mai mult ca oricând și vor să experimenteze destinații în care nu au mai fost, dar în același timp cumva familiare, așa cum este Grecia. În primele luni din 2024, dorința clienților de a cunoaște destinații noi și autentice a crescut cu aproximativ 25% față de aceeași perioadă a anului trecut” a spus Antonio Nițu, Director General al Grupului Aerotravel.

Cea mai nouă atracție din Grecia

Așadar, cea mai nouă atracție din Grecia este insula Lesbos. Care se remarcă prin mâncarea sa deosebită, mediul tradițional autentic și rolul său major în producția de ouzo. În ciuda faptului că nu a primit atât de multă atenție până în acest moment, destinația este accesibilă. Atât din punct de vedere al transportului, cât și la nivelul tarifelor practicate.

Costul unui sejur în Lesbos este cu 20% mai mic decât în alte locuri de vacanță bine cunoscute din Grecia. În plus, există mai multe opțiuni de vile la prețuri accesibile în care turiștii pot sta. De asemenea, totul este la o aruncătură de băț. Cazările sunt situate aproape de restaurante, librării și stații de autobuz. În plus, există hoteluri de patru sau cinci stele cu servicii excelente. Care le oferă turiștilor în prețul de cazare micul dejun sau demipensiune.

Iată un exemplu al costurilor de vacanță. Un sejur de o săptămână la un hotel de cinci stele va costa de la 484 de euro de persoană. Sumă în care sunt incluse taxe de aeroport și asistență turistică, conform Fanatik .