Infofinanciar > Info > Cele mai căutate vinuri din online: Busuioaca de Bohotin şi Fetească Neagră
Info

Cele mai căutate vinuri din online: Busuioaca de Bohotin şi Fetească Neagră

Vin sursă foto: Tasting Table
Foto: facebook.com

Soiurile autohtone de vin sunt din ce în ce mai apreciate de consumatorul român. Lucru ce se petrece și în mediul online.

Cele mai căutate soiuri în mediul virtual sunt Busuioaca de Bohotin şi Fetească Neagră. Aceasta este concluzia unei analize realizate de o platformă dedicată în exclusivitate promovării vinului românesc.

La polul opus al clasamentului se situează soiuri mai puţin cunoscute, precum Mustoasa de Măderat şi Zghihara de Huşi.

Mai mult de jumătate dintre căutările online din ultimul an, din categoria de soiuri româneşti, sunt reprezentate de trei soiuri principale: Busuioaca de Bohotin (22%), Fetească Neagră (18%) şi Fetească Regală (14%).

Cele mai căutate soiuri de vin online coincid, de altfel, şi cu preferinţele producătorilor români în ceea ce priveşte suprafeţele cultivate.

Astfel, potrivit datelor ONVPV, analizate de Wines of Romania, în 2023 Busuioaca de Bohotin a înregistrat cea mai mare creştere a suprafeţei de cultivare, de aproximativ 16%, ajungând la peste 900 de hectare.

Şi Feteasca Neagră a crescut uşor în suprafeţele cultivate. Iar, Feteasca Regală şi-a consolidat statutul de cel mai cultivat soi românesc.

Topul căutărilor online este completat de Tămâioasă românească şi Grasă de Cotnari.

Aceeaşi analiză arată şi faptul că cele mai multe căutări legate de soiurile româneşti sunt din Bucureşti, respectiv peste 30%.