Infofinanciar > Info > Până când moartea ne va despărți! Ce se întâmplă dacă doi nord-coreeni vor să divorțeze
Info

Până când moartea ne va despărți! Ce se întâmplă dacă doi nord-coreeni vor să divorțeze

Coreea de Nord (sursă foto: Fox 59)
sursa foto arhiva companiei

Divorțul nu este ușor de obținut în Coreea de Nord. Pentru a afla pașii de urmat o publicație a vorbit cu Rose, care s-a născut și a trăit în Coreea de Nord până în 2019, când a reușit să fugă.

Aceasta spune că deși divorțul este posibil, cuplurile obțin cu greu decizia de desfacere a căsătoriilor.

„Dacă vrei să divorțezi, ai nevoie de acordul a trei părți. Pe lângă părțile care divorțează, guvernul are și el un cuvânt de spus. Indiferent de motivele invocate, de greșelile evidențiate la partenerul de viață și chiar dacă soții spun că este imposibil să mai trăiască împreună, guvernul se opune adesea, hotărând că este o chestiune care poate fi depășită în timp”, spune femeia.

Rose spune că se poate face apel, iar pentru această etapă se apelează la ajutorul oamenilor care au divorțat deja și care îi pot învăța pe cei ajunși în această situație ce să spună în fața instanței pentru a avea mai multe șanse de izbândă.

„Chiar dacă guvernul aprobă în cele din urmă divorțul, poate fi totuși dificil să obții actele oficiale de divorț de la notar. Există o regulă nescrisă în instanțe conform căreia nu mai mult de un cuplu poate divorța pe zi. Scopul este acela de a face procesul atât de complicat și dificil încât oamenii să nu încerce să divorțeze”, a spus Rose.

Divorțul este atât de dificil de obținut încât unii oameni evită să-și înregistreze oficial căsătoriile. Fac nuntă, dar nu merg la starea civilă timp de aproximativ trei ani, astfel încât să se poată despărți mai ușor dacă apar probleme în relație, potrivit NKNews