Infofinanciar > Info > CE dă asigurări că va depune toate eforturile pentru ca România şi Bulgaria să intre în Spaţiul Schengen şi terestru
Info

CE dă asigurări că va depune toate eforturile pentru ca România şi Bulgaria să intre în Spaţiul Schengen şi terestru

cand-va-intra-Romania-schengen
Foto: facebook.com

Frontierele terestre ale României, ca și cele ale Bulgariei, rămân pentru moment în afara Spațiului Schengen. Dar Comisia Europeană dă asigurări că va depune toate eforturile ca o decizie favorabilă să fie luată în acest an.

În fața criticilor Austriei, țară care a invocat problema migrației ilegale, la votul prin care s-a opus ridicării tuturor restricțiilor de călătorie, Comisia afirmă că atât România, cât și Bulgaria au demonstrat un angajament susținut.  Și au asigurat protecția adecvată a frontierelor externe ale Uniunii. Au jucat constant un rol important în securitatea internă a Spațiului Schengen.

Comisia Europeană amintește că încă din luna decembrie cele două țări au luat toate măsurile necesare pentru a aplica  normele Schengen.

România și Bulgaria vor contribui în continuare la consolidarea cooperării în materie de migrație și de asigurare a securității. În plus,  a fost lansată o inițiativă regională privind cooperarea polițienească. Construcție între statele membre aflate de-a lungul rutei Balcanilor de Vest și a rutei est-meditaraneene, adică, între Bulgaria, România, Austria, Grecia, Ungaria și Slovacia.

Astfel, crede Comisia, țările vor putea căuta împreună soluții durabile la provocările legate de criminalitatea transfrontalieră.