Infofinanciar > Info > Ce comisioane se aplică pensiilor din România? Informațiile pe care trebuie să le știe seniorii care primesc banii pe card
Info

Ce comisioane se aplică pensiilor din România? Informațiile pe care trebuie să le știe seniorii care primesc banii pe card

bancomat b1.ro
Sursa foto: b1.ro

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a dezvăluit tarifele percepute de bănci pentru pensionarii care își primesc pensia în contul bancar. Unele bănci percepeau comisioane pentru verificarea soldului, în timp ce altele taxa retragerea de la ghișeu.

Bugetul.ro a furnizat o listă detaliată a tuturor băncilor din România care au încheiat un contract cu Casa de Pensii pentru virarea pensiilor în conturile bancare. Aceste bănci includ ALPHA Bank, BCR, BRD, CEC Bank, CREDIT EUROPE Bank, CREDITCOOP, FIRST Bank, GARANTI Bank, ING, IDEA Bank, INTESA SANPAOLO Bank, LIBRA Bank, OTP Bank, PATRIA Bank, PROCREDIT Bank, RAIFFEISEN Bank, EXIMBANK (fostă BANCA ROMANEASCA), BANCA TRANSILVANIA, UNICREDIT Bank și VISTA Bank.

Comisioanele luate de aceste bănci

Iată, de asemenea, lista comisioanelor percepute de aceste bănci pentru retragerea pensiei sau pentru interogarea soldului, potrivit Ziarul Unirea.

ALPHA Bank nu percepe niciun comision pentru retragerea de bani de la propriile sale ATM-uri sau pentru interogarea soldului. Însă, pentru retragerea de bani de la ghișeu, banca percepe un comision de 0,4% din suma retrasă în lei.

BCR nu percepe niciun comision pentru retragerea de bani de la propriile sale ATM-uri sau pentru interogarea soldului. Dar pentru retragerea de bani de la ghișeu, banca percepe un comision de 1% din suma retrasa, dar nu mai puțin de 15 lei.

Comision de 1% la BRD

BRD nu percepe niciun comision pentru retragerea de bani de la propriile sale ATM-uri sau pentru interogarea soldului prin intermediul acestora. Dar pentru retragerea de bani de la ghișeu, banca percepe un comision de 1% din suma retrasa, dar nu mai puțin de 10 lei.

CEC Bank nu percepe comision la retragerea de bani de la propriile sale ATM-uri pentru cardurile de debit standard, nici pentru interogarea soldului prin intermediul acestora. Însă, pentru retragerea de bani de la ghișeu, comisionul este conform Tarifului de comisioane perceput de bancă.

CREDIT EUROPE Bank nu percepe comision la retragerea de bani de la propriile sale ATM-uri, nici pentru interogarea soldului. Însă, pentru retragerea de bani de la ghișeu, banca percepe un comision de 0,3% din suma retrasa, dar nu mai puțin de 2 lei.

CREDITCOOP nu percepe niciun comision pentru retragerile de la ATM-urile sale și pentru interogarea soldului. Însă, pentru retragerile de la ghișeu, banca percepe un comision de până la 0,45% din suma retragerii, cu o valoare minimă de 5 lei.

La FIRST Bank, retragerile de la ATM-urile proprii și interogarea soldului nu sunt taxate. Însă, pentru retragerile de la ghișeu, banca percepe un comision de 1% din suma retragerii, cu o valoare minimă de 10 lei.

La GARANTI Bank, retragerile de la ATM-urile proprii și interogarea soldului la ATM-urile proprii sunt gratuite. Dar, pentru retragerile de la ghișeu, banca percepe un comision de 1,5% din suma retragerii, cu o valoare minimă de lei.

ING nu percepe niciun comision

ING Bank nu percepe niciun comision pentru retragerile de la ATM-urile proprii, interogarea soldului și retragerile de la ghișeu.

La IDEA Bank, retragerile de la ATM-urile proprii și interogarea soldului la ATM-urile proprii nu sunt taxate. Dar, pentru retragerile de la ghișeu, banca percepe un comision de 0,7% din suma retragerii.

IDEA Bank nu percepe comision la retragerea de la ATM-urile proprii sau la interogarea soldului. Comisionul la retragerea de la ghișeu este de 0.7% din suma retrasă.

INTESA SANPAOLO Bank nu percepe comision la retragerea de la ATM-urile proprii sau la interogarea soldului de la ATM-urile proprii. Pentru sume până la 2,000 lei lunar, nu se percepe comision la retragerea de la ghișeu în cadrul pachetului Pensia Mea. Pentru celelalte produse bancare, se aplică alte taxe și comisioane.

LIBRA Bank nu percepe comision la retragerea de la ATM-urile din rețeaua Euronet pentru cardurile Mastercard Libra Free. De asemenea, nu se percepe comision la interogarea soldului. Comisionul la retragerea de la ghișeu este de 0.5% din suma retrasă, cu un minim de 5 lei. Pentru sume mai mari de 20,000 LEI, retragerea trebuie programată, iar programările făcute după ora 14:00 vor fi onorate în a treia zi lucrătoare.

OTP Bank nu percepe comision la retragerea de la ATM-urile proprii sau la interogarea soldului. De asemenea, nu se percepe comision la retragerea de la ghișeu.

PATRIA Bank nu percepe comision la retragerea de la ATM-urile proprii în cazul achiziționării unui pachet de cont curent. Nu se percepe comision la interogarea soldului. Comisionul la retragerea de la ghișeu este de 1% sau 1.25% din suma retrasă, cu un minim de 9 lei, în funcție de valoarea retrasă, mai puțin sau mai mult de 20,000 lei.

PROCREDIT Bank oferă clienților pachetul Contul Flex cu 4 retrageri de numerar în lei gratuite atât de la ATM-urile proprii, cât și de la orice alt ATM din România, iar de la a 5-a retragere se percepe o taxă de 5 lei per retragere. Pentru Contul de Plăți cu Servicii de Bază, banca percepe o taxă de 1% plus 2.5 lei pentru retragerile de numerar în lei de la orice ATM din România. Comisionul perceput de bancă la interogarea soldului este de 0.5%. Banca nu oferă serviciul de retragere de numerar de la ghișeu.

Raiffeisen Bank are retrageri de numerar gratuite

La RAIFFEISEN Bank, retragerile de numerar de la ATM-urile proprii sunt gratuite, la fel și interogarea soldului de la ATM-urile proprii.

La EXIMBANK, retragerile de numerar de la ATM-urile proprii și interogarea soldului sunt gratuite. Pentru retragerile de la ghișeu, banca percepe o taxă de 0.05% din suma retrasă, dar nu mai puțin de 1 leu.

BANCA TRANSILVANIA nu percepe comisioane pentru retragerile de numerar de la ATM-urile proprii sau pentru interogarea soldului la ATM-urile proprii.

La UNICREDIT Bank, retragerile de numerar de la ATM-urile proprii sunt gratuite, precum și cele din rețeaua Grupului UniCredit din străinătate, din rețeaua Euronet din România și din rețeaua altor bănci din România pentru toate cardurile emise. Comisionul perceput de bancă pentru retragerile de la ghișeu este de 2%.

VISTA Bank nu percepe comisioane pentru retragerile de numerar de la ATM-urile proprii, interogarea soldului la ATM-uri sau retragerile de la ghișeu.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.