Infofinanciar > Info > Cât va dura greva profesorilor? Noi declarații din partea sindicaliștilor
Info

Cât va dura greva profesorilor? Noi declarații din partea sindicaliștilor

Profesor la tablă
Sursă foto: TheStudent

Astăzi, 150.000 de profesori au intrat în grevă. Întrebarea care este pe buzele tuturor părințiilor și elevilor la acest moment, este cât va dura acest manifest. Pentru a clarifica situația Marius Nistor, preşedinte Federaţia „Spiru Haret”, a explicat care este poziția bugetarilor în acest conflict.

Greva va dura până în momentul în care colegii noștri, care la referendum au votat cu DA pentru această formă de protest, tot prin referendum vor decide să înceteze acțiunea în cauză. Deci totul depinde strict de ceea ce va face clasa noastră politică, de ceea ce va face Guvernul României, Parlamentul României. Discutăm de asumarea unei decizii politice. Este capabilă clasa politică de o astfel de decizie? Dacă da, atunci vor trebui să se manifeste cât mai rapid cu putință. Vreau să repet nu este o grevă de lider de sindicat, este o grevă a majorității colegilor noștri, chiar și ale membrilor de sindicat. Ei decid ceea ce este satisfăcător din punct de vedere al statutului social. În funcţie de ce decid colegii noștri vom ști ce vom face mai departe”, a susținut Marius Nistor, preşedinte Federaţia „Spiru Haret”, potrivit Antena 3 CNN.

„Poziția colegilor noștri”

„O să vă spun foarte clar care a fost poziția colegilor mei din țară. Nu suntem asistați social pentru a primi genul acesta de stimulente. Statutul social pentru personalul din învățământ nu prin acordarea unor stimulente poate fi asigurat, ci printr-o grilă de salarizare care să conducă la o salarizare decentă. Pentru că avem o problemă gravă cu resursa umană, de la personal nedidactic la personal didactic auxiliar didactic de predare și inclusiv personal care ocupă funcții de conducere, îndrumare și control. Despre asta vorbim, respectul nu se poate asigura pentru această categorie atât de oropsită acordând stimulente. Această ofertă nu diferă cu nimic față de ceea ce s-a discutat la întâlnirea anterioară. Doar faptul că pe viitoarea lege unitară de salarizare vor începe niște discuții începând cu 15 iulie. Păi, vor fi discuții începând cu 15 iulie la nivelul Ministerului Muncii. Va intra în Parlament de la 1 septembrie și cu aplicabilitate, cine știe, de la 1 ianuarie anul viitor. Dar nu știm care va fi grila, pentru că a doua grilă negociată cu Ministerul Educației este considerată ca fiind greu de pus în aplicare și de asemenea nu există niciun angajament clar sau vreun act normativ prin care să spună dacă se aplică dintr-o dată și de când se aplică”, a mai spus Marius Nistor, preşedinte Federaţia „Spiru Haret”.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.