Infofinanciar > Info > Cât ne mai ține vremea caldă? Urmează iarnă după primăvară
Info

Cât ne mai ține vremea caldă? Urmează iarnă după primăvară

Soare iarna
Sursa foto: arhiva companiei

În această perioadă, temperaturile sunt peste cele normale pentru acest interval în România. Dar cu toate acestea, căldura nu va mai dura mai mult de jumătatea lunii februarie. Conform informațiilor transmise de meteorologi, temperaturile calde vor fi cu 10-15 grade mai mari peste cele normale în această perioadă.

„Masa de aer caldă va fi de interes pentru toată această săptămână, pentru că vorbim de temperaturi maxime zilnice în fiecare zi, cuprinse în general între 8 până la 19-20 grade Celsius. Semnalul este că, cel puțin până la jumătatea acestei luni, vorbim de o vreme mult mai caldă pentru perioada în care ne aflăm, maximele fiind mai ridicate, cu mai mult de 10°-15° față de normalul datei din calendar”, este mesajul transmis de Elena Mateescu, directorul ANM.

În ziua de miercuri, 7 februarie, au fost consemnate cele mai ridicate temperaturi din luna februarie. 22 de grade au fost înregistrate la Calafat, Băileşti, Bechet și Zimnicea. Și în București temperaturile au fost ridicate. Acestea s-au situat între 20 și 21 de grade. În plus, și în ziua de joi, 8 februarie temperaturile vor fi în continuare mari.

În Maramureș, Crișana, Transilvania și nordul Moldovei va ploua izolat. De asemenea, în Carpații Orientali și în Munții Apuseni vor fi precipitații mixte, transmite b1tv.ro