Infofinanciar > Info > Cât costă să pleci de 1 decembrie? Minivacanța, din ce în ce mai scumpă
Info

Cât costă să pleci de 1 decembrie? Minivacanța, din ce în ce mai scumpă

Minivacanță Calendar, Sursă foto: GdS
Sursa foto Arhiva companiei

Se apropie minivacanța de 1 decembrie, iar românii deja și-au făcut planuri. Aceștia vor avea libere zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie. În acest an, liberul va pica joi și vineri. Deci, se va uni cu weekend-ul.

În acest fel, românii vor avea o vacanță de 4 zile.  Cei mai mulți și-au făcut deja planuri pentru aceste zile. De asemenea, hotelierii și-au scos pe piață ofertele.

Minivacanța de 1 decembrie

O pensiune dintr-un sat din Maramureș a încercat să păstreze prețurile de anul trecut, fără alte adăugiri. În acest loc, prețurile pleacă de la 400 de lei pe cameră. În acești bani, turiștii primesc și o cină festivă. De asemenea, nu sunt uitate spectacolele folosite de localnici.

Și cei de la munte se pregătesc. Rata de căutare este extrem de mare în aceste zone. Mai ales că și administratorii de pârtii sunt pe ultima sută cu pregătirile. Aici, prețurile pornesc de la 340 de lei. Cu toate că este aproape iarnă, marea nu este uitată de români. În Mamaia, un hotel de 4 steel oferă pentru doritori o cameră de la 410 de lei pe noapte. De asemenea, vor include și servicii de relaxare.

În Eforie Nord prețurile sunt ceva mia mcii. Aici, costurile pentru o cameră pleacă de la 380 de lei pe noapte. Turiștii care aleg pachetul all inclusive, trebuie să plătească 750 de lei pe noapte, conform dailybusiness.ro.

Trebuie menționat faptul că acest zile libere sunt pentru angajații la stat. Cei care lucrează în aceste zile au dreptul la compensații. Aceștia pot cere zile libere în următoarele 30 de zile. Dacă aceștia nu pot primi zile libere, ei vor trebui să primească spor salarial. Acesta este de cel puțin 100% la salariul de bază.

Angajatorii care nu respectă drepturile angajaților pot fi sancționați prin lege. Aceștia pot primi amenzi de până la 10.000 de lei.

Alte zile libere de la stat

În total, pentru anul curent, românii au 14 zile libere legale, conform Codului Muncii. După aceste zile, românii vor mai avea liber abia de Crăciun.  Zilele de 25 și 26 decembrie sunt zile libere legale de la stat. În acest an, Crăciunul va pica luni și marți. Deci vor fi din nou patru zile libere pentru români.

Următoarele zile libere vor fi cele pentru Anul Nou. Pe data de 1 și 2 ianuarie românii vor sta acasă.

Există o categorie de români care vor avea o altă vacanță înainte de cea de 1 decembrie. Este vorba de elev. Aceștia vor sta acasă o săptămână la finele acestei luni. Mai exact ei vor avea liber o săptămână. Perioada vizată este 28 octombrie-5 noiembrie. Pe data de 27 octombrie se va încheia primul Modul din acest an școlar.