Infofinanciar > Vocile afacerilor > Călătorii în destinații îndepărtate, preferate de români! Dar cât costă acestea
Vocile afacerilor

Călătorii în destinații îndepărtate, preferate de români! Dar cât costă acestea

Calatorii Sursa foto Arhiva companiei
sursa foto arhiva companiei

Cu un apetit din ce în ce mai mare pentru călătorii, românii caută să-și extindă literalmente orizonturile și să călătorească în locuri îndepărtate și să încerce cât mai multe destinații îndepărtate sau „exotice”.

Kiwi.com a aruncat o privire la destinațiile lor preferate și împărtășește sfaturi despre când este cel mai bine să călătorești pentru a economisi la prețul biletelor și pentru a lăsa mai mult buget pentru distracție și experimentare.

Țările preferate pentru călătorii

Până acum, în acest an, primele 5 țări preferate de românii care călătoresc pe distanțe lungi sunt Spania, SUA, Emiratele Arabe Unite, Thailanda și Marea Britanie. Dacă ne utiăm mai atent în rezervările făcute de români pe Kiwi.com pentru locuri îndepărtate, se pare că destinațiile asiatice sunt favorite la nivel național. Top zece este completat de: Maldive, Canada, Japonia, Filipine și Indonezia. Dar cât costă călătoriile până acolo?

America de Nord

New York este în top 10 favorite, iar prețurile sunt accesibile în această primăvară, începând de la doar 1500 de lei pentru călătoriile dus-întors în aprilie. Cei care vor să vadă însoritul Miami, o pot face pentru bilete de avion începând de la 1700 de lei. Iar pentru cei care doresc să călătorească la nord de graniță, Toronto se află pe locul 3 în lista de destinații preferate pe distanțe lungi ale românilor, iar biletele dus-întors pe Kiwi.com încep de la 2700 de lei.

Asia

Românii au un apetit din ce în ce mai mare pentru destinațiile asiatice, întrucât 6 din primele 10 destinații pe distanță lungă sunt orașe din Est. Biletele pentru cosmopolitul Bangkok pornesc de la 2800 de lei pentru excursiile din septembrie, în timp ce o călătorie dus-întors la Tokyo începe de la 3600 de lei pentru decembrie sau 3700 de lei pentru luna mai. Cel mai râvnit este Malé, orașul din Maldive, și este și mai accesibil – călătoriile dus-întors pe Kiwi.com încep de la 2200 de lei.

Europa

Încă aproape de casă, dar suficient de exotice, atâta timp cât este soare și poate o plajă, românii caută și în acest an insulele spaniole. Tenerife este prima lor alegere când vine vorba de destinații îndepărtate. Biletele spre Tenerife pe Kiwi.com încep de la 720 de lei, în timp ce biletele spre Las Palmas încep de la 980 de lei pentru călătorii dus-întors în octombrie – pentru cei care doresc ca vara să dureze mai mult.

Despre Kiwi.com

Kiwi.com este una dintre cele mai importante companii tehnologice de călătorii. Algoritmul inovativ Kiwi.com permite utilizatorilor să găsească opțiuni de călătorii și prețuri pe care alte motoare de căutare nu le pot vedea. Kiwi.com înregistrează zilnic 2 miliarde de verificări ale costurilor, analizând 95% din informațiile globale de zboruri. Pe site-ul Kiwi.com sunt efectuate zilnic 100 de milioane de căutări. În medie, în fiecare zi sunt vândute 70.000 de locuri.