Infofinanciar > Info > Câștiguri de milioane de dolari. Cât a adunat Sorana Cîrstea în acest an
Info

Câștiguri de milioane de dolari. Cât a adunat Sorana Cîrstea în acest an

Sorana Cîrstea sursă foto Eurosport.ro
sursă foto Eurosport.ro

Se pare că pe Sorana Cîrstea o urmărește norocul. Românca a făcut senzația la Turneul US Open. Aceasta a ajuns în optimi. Trebuie menționat faptul că, pentru ea, anul 2023 a fost unul extrem de bun din punct de vedere profesional.

În contul acesteia au intrat 1,2 milioane de dolari. Aceasta ocup locul 30 WTA.

Sorana Cîrstea și câștigul valutar

După ce s-a calificat la optimi de la US Open în contul Soranei au mai intrat 284.000 de dolari. Doar din tenis, jucătoarea a câștigat 1.195.955 de milioane de dolari.

Înainte de juca în cadrul turneului de la New York aceasta ocupă locul 27 în topul câștigurilor din tenis. Pe primul loc se află jucătoarea din Belarus, Aryna Sabalenka. Aceasta a fost câștigătoare la Australian Open. În contul acesteia, doar pentru anul în curs au intrat 5,8 milioane de dolari.

Anul 2023 s-a dovedit unul extrem de bun din punctul de vedere al câștigurilor. În anul 2019, aceasta a strâns în cont 507.000 de dolari. Anul următor, 2020, nu a fost mai reușit, mai ales că Sorana Cîrstea a adunat doar 360.000 de dolari. În 2021 și 2022, suma a fost mai mare, ajungând la 820.000 de dolari.

În întreaga carieră profesională, Sorana Cîrstea a adunat pe lângă titlurile obține și suma de 8,5 milioane de dolari. Aceasta ocupă locul 81 în topul celor mai mari câștiguri din tenis din nume.

Pe locul ale treilea se află Simona Halep cu peste 40 de milioane de dolari. Primele două poziții în clasamentul celor mai mari câștiguri din  tenis se află surorile Williams, potrivit as.ro.

Pe al doilea loc în topul câștigurilor din tenis pentru acest an se află cea care ocupă prima poziție în clasamentul WTA, Iga Swiatek. Aceasta a câștigat pentru anul în curs 5,1 milioane de dolari.

Elena Rybakina este cea care ocupă locul ei în topul câștigurilor din tenis pentru anul 2023. În contul acesteia au intrat 4,4 milioane de dolari. În anul 2022, ea a reușit să se impună la Wimbledon, devenind câștigătoare.

Șanse mari să câștige la US Open

Sorana Cîrstea a făcut câteva declarații după ce a reușit s o bată pe Elena Rybakina la turneul US Open. Meciul dintre cele două a avut loc pe Arena Louis Armstrong. Românca a spus că energia din tribune a ajutat-o să joace cât mai bine.

„Joc de mulţi ani, dar niciodată în faţa unui public atât de frumos. Ştiu că e miezul nopţii, dar vă mulţumesc. am pierdut de două ori în faţa ei, dar am jucat excepţional. Este un moment incredibil pentru mine. Toată lumea joacă bine la acest nivel şi eu cred în mine. Rybakina este o jucătoare minunată, dar este săptămâna mea. Este un loc magic pentru mine. Energia din arenă este tot ce am nevoie”, a declarat Sorana Cîrstea.