Infofinanciar > Info > Carfil SA intră în parteneriat strategic cu producătorul american de drone militare și civile, Periscope Aviation. Premieră pentru industria apărării din România
Info

Carfil SA intră în parteneriat strategic cu producătorul american de drone militare și civile, Periscope Aviation. Premieră pentru industria apărării din România

dronă
sursa foto: arhiva companiei

La BSDA 2024, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, prin intermediul Societății Carfil SA, subsidiară a companiei naționale Romarm SA, va încheia un acord strategic de cooperare industrială cu Periscope Aviation, un producător american de drone militare și civile.

Semnarea Acordului de Asociere de Participare va avea loc vineri, 24 mai 2024, la ora 11:00, la standul CN Romarm SA din Pavilionul A, A 827.

Acest acord marchează o premieră pentru industria românească de apărare, fiind primul parteneriat strategic al unei companii autohtone în domeniul construcției de UAV-uri militare și civile. Proiectul vine ca răspuns la cererea tot mai mare de astfel de echipamente din diverse industrii, cu accent deosebit pe domeniul apărării.

Societatea Carfil SA, cu o istorie de peste 100 de ani în producția de armament și muniție pentru artilerie, se numără printre cele mai importante companii din industria de apărare a României.

Periscope Aviation reprezintă divizia de drone a Chartis Federal, fiind cea mai recentă investiție a companiei americane, renumită pentru inovația sa în sistemele UAV tactice de înaltă performanță.