Infofinanciar > Lumea la zi > Care sunt cele mai vândute smartphone-uri. Compania care a ajuns pe primul loc
Lumea la zi

Care sunt cele mai vândute smartphone-uri. Compania care a ajuns pe primul loc

Smartphone, Sursă foto: Radio Reșița România
sursă foto: arhiva companiei

Compania Apple a reușit să urce pe primul loc atunci când vine vorba de cele mai bine vândute smartphone-uri. Apple a înregistrat vânzări mai mari cu 3,7% pe piața telefoanelor mobile. În schimb, Samsung a pierdut acest loc după ce timp de 12 ani s-a poziționat în fiecare an în topul celor mai vândute smartphone-uri.

Cele mai vândute smartphone-uri

Potrivit cercetătorilor de piață, compania Apple a încheiat pentru prima dată anul 2023 cu titlul de cel mare furnizor de smartphone-uri din lume. Această companie a vândut 234,6 milioane de iPhone-uri anul trecut. După mai bine de 10 ani, Apple a reușit să detroneze de pe primul loc compania Samsung. În anul 2023, Samsung a vândut 226,6 milioane de smartphone-uri.

De asemenea, Apple a reușit să își majoreze vânzările cu 3,7% pe o piață care s-a redus cu trei procente. În timp ce vânzările Samsung au scăzut considerabil cu 13,6%. Și furnizorii de smartphone-uri, Xiaomi și Oppo, au înregistrat anul trecut scăderi. În competiție cu cei doi furnizori este compania Transsion. Această companie este activă în Africa și a reușit să crească cu 30 de procente. Astfel, Transsion a ajuns pe locul cinci.

Câte telefoane s-au vândut în perioada sărbătorilor

Potrivit datelor IDC, vânzările telefoanelor mobile iPhone au crescut cu 11,6%. Astfel, în perioada Crăciunului s-au vândut 80,5 milioane de smarthphone-uri. În schimb, vânzările companiei Samsung au scăzut cu aproximativ 11 procente. Compania a reușit să vândă în perioada sărbătorilor 53 de milioane de smartphone-uri.

Compania Apple a stabilit cursul pentru smartphone-ul modern cu iPhone în anul 2007. Deși Apple nu concurează în segmentul prețurilor mici, acest segment i-a adus întotdeauna profituri mari. Dar compania a avut vânzări limitate. Sistemul de operare Android de la Google, pe care compania îl pune la dispoziția diverșilor producători, are o cotă de piață totală de aproximativ 80%, potrivit Ziarul Românesc