Infofinanciar > Info > Canicula impune primele restricții de circulație. Interdicțiile încep de astăzi
Info

Canicula impune primele restricții de circulație. Interdicțiile încep de astăzi

Autoritățile maghiare au impus restricții de circulație
Sursa foto: arhiva companiei

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au impus restricții de circulație. Acestea se vor aplica începând cu ziua de miercuri, 19 iunie. Interdicțiile se vor aplica în intervalul orar 10:00 – 20:00.

Vizate sunt autovehiculele cu masa totală maximă autorizată care trece de 7,5 tone. Este vorba despre sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi din județele: Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Arad, Alba şi Sibiu.

Conform informațiilor oferite de companie, restricțiile sunt implementate ca urmare a avertismentelor de caniculă emise de meteorologii de la ANM.

„Măsura este adoptată pentru protejarea şi conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă. Respectiv pentru prevenirea deformaţiilor majore ireversibile (ce implică şi pierderea stabilităţii straturilor rutiere) care pot apărea pe reţeaua rutieră, ca efect al desfăşurării traficului greu în condiţiile climatice de caniculă”, au transmis reprezentanții CNAIR într-un comunicat, potrivit antena3.ro