Infofinanciar > Info > Când trece țara noastră la ora de vară? Românii vor dormi mai puțin
Info

Când trece țara noastră la ora de vară? Românii vor dormi mai puțin

România trece la ora de vară în luna martie
Sursa foto: arhiva companiei

Nu peste mult timp țara noastră va trece la ora de vară. Acest lucru înseamnă că ziua va fi mai lungă, iar nopțile mai scurte. România va trece la ora de vară în noaptea dinspre 30 martie spre 31 martie. Ceea ce se întâmplă atunci când trecem la ora de vară este că ceasurile se dau înainte cu o oră.

În acest fel, ora 3:00 se va transforma în ora 4:00. Acest lucru înseamnă că ultima zi de duminică din această lună va avea mai puține ore, 23.

Schimbarea se petrece la un interval de numai câteva zile după echinocțiul de primăvară, care s-a petrecut pe data de 20 martie. Atunci, ziua și noaptea sunt egale. În momentul în care țara noastră va trece la ora de vară, intervalul de timp dintre ora oficială a României și Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore. Pe timpul orei de iarnă această diferență este de două ore.

Țara noastră va reveni la ora de iarnă pe data de 27 octombrie a acestui an. Atunci, ceasurile se vor da înapoi cu o oră, iar de la ora 4:00 se va trece la ora 03:00. În urma acestui lucru, ziua va fi mai lungă și va avea 25 de ore, informează stirileprotv.ro