Infofinanciar > Info > Când începe vacanța de iarnă pentru elevi. Vor reveni la cursuri în 2024
Info

Când începe vacanța de iarnă pentru elevi. Vor reveni la cursuri în 2024

vacanța Crăciun (sursă foto: Libertatea)
Sursa foto: arhiva companiei

În data de 4 decembrie s-a terminat minivacanța bugetarilor, dar și cea a elevilor. Pe data de 4 decembrie aceștia și-au reluat orele care au mai rămas din cel de-al doilea modul. Acum, elevii din România sunt gata pentru vacanța de iarnă.

Conform unui mesaj pe care l-au transmis reprezentanții Ministerului Educației, elevii vor avea câte două sau chiar trei note la fiecare materie.

Vacanța de iarnă a elevilor

Elevii sunt în așteptarea vacanței de iarnă încă de luni, 4 decembrie, zi în care au revenit la cursuri după cele patru zile de vacanță pe care le-au primit cu ocazia sărbătoririi Sfântului Andrei și Zilei Naționale a României, pe 30 noiembrie și 1 decembrie.

Urmează ca aceștia să aibă câteva zile libere cu ocazia sărbătorilor de iarnă. După cum au anunțat reprezentanții Ministerului Educației, pe parcursul acestui an școlar, 2023- 2024, elevii vor primi, în total, cinci vacanțe. Una dintre acestea este reprezentată de vacanța de iarnă, pentru care aceștia nu trebuie să mai aștepte foarte mult.

Perioada vacanței de iarnă din acest an este de două săptămâni. Concret, vacanța tuturor elevilor, școlari și liceeni, va începe pe data de 23 decembrie. Data la care aceștia se vor întoarce în bănci, iar profesorii la catedre, este 7 ianuarie 2024.

De asemenea, odată cu finalizarea perioadei libere va începe cel de-al treilea modul din anul școlar 2023-2024. Cel de-al treilea modul va începe pe data de  ianuarie 2024 și se va finaliza pe data de 9 februarie 2024.

Restul anului școlar

După finalizarea celui de-al doilea modul de studiu, elevii vor mai beneficia de încă o vacanță. Este vorba despre vacanța de schi care va începe pe data de 12 februarie și se va încheia pe data de 3 martie în 2024.

Următorul modul, modulul cu numărul patru va începe pe data de 4 martie și se va încheia, după caz, pe data de 26 aprilie 2024. Urmează apoi ca elevii să se bucure de vacanța de primăvară. Aceasta semnifică, de asemenea, și încheierea celui de-al patrulea modul. Perioada liberă este cuprinsă între 27 aprilie 2024 și 7 mai 2024.

Cel de-al cincilea și ultim modul, modulul 5, va începe de miercuri, 8 mai. Încheierea acestuia se va face pe data de 21 iunie 2024. Vacanța de vară va fi cuprinsă între 22 iunie și 8 septembrie 2024.

Totuși, elevii claselor a XII-a și a XII-a seral vor avea un an școlar cu mai puține săptămâni. Vacanța de vară a acestora va începe pe data de 7 iunie. Și elevii de clasa a VIII-a vor avea un an școlar mai scurt, iar vacanța acestora va începe pe data de 14 iunie 2024, informează edupedu.ro