Infofinanciar > Info > Avertisment din partea bilogilor! Calitatea aerului din România este afectată de praful saharian
Info

Avertisment din partea bilogilor! Calitatea aerului din România este afectată de praful saharian

Praf saharian, sursa foto realitatea.net
Sursa foto: arhiva companiei

Meteorologii au emis o alertă. Aceasta are legătură cu praful saharian care a acoperit majoritatea României. Zonele cele mai afectate sunt cele din vestul și sud-vestul țării. Aici, calitatea aerului s-ar putea diminua. Acest lucru se întâmplă din cauza particulelor de praf.

Vânturile calde din Africa de Nord sunt cele care au adus norul de praf saharian deasupra țării noastre. Acesta va avea efecte temporare asupra calității aerului. Acest lucru se va întâmpla în zonele în care concentrațiile sunt mai ridicate. Mai exact, este vorba despre partea de vest şi sud-vest a teritoriului.

Conform informațiilor transmise din partea specialiștilor, valul de aer nu este toxic. Cu toate acestea, trebuie adoptate mai multe măsuri pentru a diminua efectele schimbărilor climatice.

„Marea Mediterană se alătură polilor geografici ai planetei în ceea ce privește schimbările climatice. E un bazin foarte puternic afectat de încălzire atât a apei, cât și a aerului de un curent circular ce ridică praf saharian până în Europa.

Sunt schimbări majore, nu e neapărat toxic, e disconfort, este un semnal de atenționare că trebuie să facem ceva să limităm efectele asupra planetei și schimbările climatice”, este declarația făcută de Adrian Bîlbă, biolog, conform antena3.ro