Infofinanciar > Info > Căldura se menține și astăzi în România. Prognoza meteo anunțată de ANM
Info

Căldura se menține și astăzi în România. Prognoza meteo anunțată de ANM

Prognoza meteo pentru data de 2 aprilie. Temperaturile o să scadă
Sursa foto: Arhiva companiei

Astăzi, 25 iunie 2024, vom avea parte în continuare de o zi caniculară cu temperaturi ridicate, potrivit ANM.

ANM a anunțat un Cod galben de caniculă pentru unele zone ale țării. Pe de altă parte, sunt vizate și ploi și vijelii pentru alte regiuni.

Cum va fi vremea astăzi, 25 iunie

ANM a emis o atenționare de cod galben pentru anumite zone ale țării pe parcursul zilei de marți. „Valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei, disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități și pe alocuri va fi caniculă. Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34…35 de grade”, conform ANM.

În celelalte zone ale țării, pe arii extinse, temperaturile vor depăși mediile specifice acestei perioade. Cu toate acestea, disconfortul termic se va simți pe suprafețe mici, în special în regiunile din vestul țării.

În rest, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate pe parcursul zilei. Vom avea parte de ploi torențiale însoțite de descărcări electrice, iar vântul va sufla cu putere, cu rafale de 50…70 km/h, în Banat, Crișana, Oltenia, Transilvania și în zonele montane, izolat. De asemenea, se pot acumula cantități de apă de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Totodată, pe suprafețe restrânse pot apărea vijeliile și grindina.

Pentru Capitală, meteorologii ANM au transmis ca va persista canicula,  iar disconfortul termic se va menține ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil și vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade Celsius. Minima va coborî până la 17…20 de grade.

Cum va fi vremea în orașele din țară astăzi, 25 iunie

Astăzi, în majoritatea țării se vor înregistra temperaturi ridicate, cu maxime de până la 34 de grade. În Timișoara, se vor atinge 31 de grade Celsius. Umiditatea va atinge pragul de 55%, iar vântul va sufla slab.

În Oradea vor fi tot 31 de grade Celsius, iar vântul va sufla slab, cu 8 km/h. În Baia Mare, temperatura maximă va fi de 31 de grade, astăzi, iar vântul va sufla în general slab. În Cluj-Napoca și în Sibiu maximele vor fi de 29 de grade Celsius, iar umiditatea va atinge pragul de 60%. În Sibiu pot apărea ploile, iar vântul va sufla slab. În Alba Iulia vor fi 31 grade Celsius, iar vântul va sufla în general slab pe parcursul zilei. În Craiova, temperatura maximă înregistrată pe parcursul zilei de astăzi va fi de 34 de grade Celsius. În general, vântul va sufla cu 24 km/h. Nu sunt așteptate ploi.

În Târgu Jiu, temperatura maximă va atinge 32 de grade Celsius astăzi, iar umiditatea va fi de 52%. Vântul va sufla slab, cu 10 km/h. În Suceava vor fi 25 de grade astăzi, iar vântul va sufla slab.

În Bacău se vor înregistra 27 de grade Celsius și nu sunt așteptate ploi. Umiditatea va atinge pragul de 53%, iar vântul va sufla cu 19 km/h. În Botoșani și în Miercurea Ciuc se vor atinge 27 de grade, iar în Brașov temperatura maximă va fi de 28 de grade Celsius.

În Ploiești, maximele zilei vor fi de 32 de grade, iar vântul va sufla slab. În Buzău și în Târgoviște se vor înregistra 31 de grade și nu sunt așteptate ploile. În Iași vor fi 27 de grade, iar vântul va sufla cu 16 km/h.

În Galați și în Brăila, temperatura maximă va atinge 31 de grade Celsius, iar vântul va sufla cu 14 km/h. La malul mării vor fi 26 de grade Celsius și nu sunt așteptate aversele pe parcursul zilei.

În Tulcea vor fi 30 de grade, iar vântul va sufla cu 16 km/h, potrivit Observator.