Infofinanciar > Info > Călătoriile cu transportul public devin mai accesibile. Se introduc noi metode de plată
Info

Călătoriile cu transportul public devin mai accesibile. Se introduc noi metode de plată

transportul public Autobuz sursă foto: Nicușor Dan/Facebook
sursa foto: arhiva companiei

Societatea de Transport București anunță introducerea unor noi modalități digitale de plată pentru transportul public. Acestea vor fi disponibile începând de luni, 19 februarie 2024. Călătorii vor avea posibilitatea să achiziționeze titluri de călătorie direct din stațiile de plată SelfPay, terminale digitale amplasate în rețelele de retail, piețe, benzinării, sedii bancare partenere, primării și alte instituții publice. Astfel, călătoriile cu transportul public devin mai accesibile

„Creştem calitatea transportului public atât prin înnoirea parcului de vehicule, cât şi prin mijloace accesibile de plată a titlurilor de călătorie. Diversificăm metodele de plată. Creștem accesibilitatea şi oferim soluţii pentru toate categoriile de călători”, a declarat Daniel Istrate, directorul general al STB SA.

STB va oferi un total de 1.912 stații de plată SelfPay în București și Ilfov. Utilizatorii pot reîncărca cardul ACTIV atât prin plata cash, cât și cu cardul bancar. La momentul actual, STB SA furnizează călătorilor diverse opțiuni de plată. Este vorba inclusiv plata directă la validator cu card bancar contactless sau telefon, YouthTB, platforma online STB, aplicația 24Pay, SMS, automate și puncte de vânzare, potrivit Agerpres.